banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Suruç'a 2012, 12, 12, 12, 12'de su verilecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''GAP'la ilgili bütün yatırımlar, Allah'ın izniyle doludizgin devam edecek. Bütün içme suyu, sulama suyu, barajlar, göletler hepsi tamamlanacak'' dedi. Eroğlu, müteahhitlerle “2012 yılının 12 ayının 12 nci gününde saat 12'yi 12 dakika geçe Suruç'a su vermek” üzere protokol imzaladı.

 

DSİ GENEL MÜDÜRÜ UĞUR; EN BÜYÜK PROJE BİTİYOR

Suruç’ta düzenlenen temel atma töreninde ilk olarak DSİ Genel Müdürü İsmail Uğur konuştu. GAP Eylem Planı çerçevesinde temeli atılan Suruç Ovası Sağ ve Sol Sahil projelerinin önemine değindi. Uğur; “Medeniyetler arasında köprü olan Şanlıurfa’ya Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinin sonuna doğru geliyoruz” dedi.

 

OKUTAN; AK PARTİ HÜKÜMETİ BÜYÜK İŞLER YAPTI

AK Partinin iktidara geldikten sonra büyük yatırımlar yaptığını belirten Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan; “2003 yılında AK Partinin iktidara gelmesiyle yarım kalan projeler tamamlanarak ekonomiye kazandırıldı. Yeni dev projeler ve yatırımlar oldu. Bu projelerde Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleri çok büyüktür” dedi.

 

MÜRŞİTPINAR SURUÇ, HARRAN, MEMUCİ’Yİ BİRLEŞTİRECEK

Mürşitpınar sınır kapısına da değinen Vali Okutan; “Bu topraklar medeniyetleri birleştiren topraklardır. Buraya ismini veren Hayati Suruçi, Harran’a ismini veren Hayat El Harrani, ve Suriye topraklarında kalan Hayat El Memuci’nin ismini verdiği Memuci bölgesi var. Mürşitpınar sınır kapısı açıldığı takdirde bu topraklarda yaşan akrabalar engelsiz olarak birbirleriyle irtibata geçecekler” dedi.

 

GAP'LA İLGİLİ YAPILMASI GEREKEN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

Daha sonra kürsüye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu; “Suruç Ovası Sağ ve Sol Sahil Sulama projelerinin temel atma töreni''nde yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak 920 dev tesisi, Türkiye genelinde hizmete açtıklarını belirterek, bunların içerisinde 194 tane baraj olduğunu, 10 milyon dekarlık alanı modern sulama sistemiyle suladıklarını, ayrıca taşkın koruma, içme suyu tesisleri yapıldığını” ifade etti.

GAP'ın Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla 2013 yılına kadar tamamlanacağını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti: “Başbakanımız 27 Mayıs 2008 tarihinde Diyarbakır'a giderek orada GAP Eylem Planını hazırladı ve bize de talimat verdi. 'GAP'la ilgili yapılması gereken her şeyi yapacaksınız' dedi. Dolayısıyla bize bağlı olan bütün birimlerde çalışmak suretiyle... GAP'ta Başbakanımız aynı zamanda ödenekleri tam 10 misli arttırdı. Neticede müteahhitlere şunu söylüyoruz; 'Para sıkıntısı yok, 3 vardiya halinde, gece gündüz çalışacaksınız' diye talimat verdi. Sadece bu yıl GAP'a ayrılan ödenek 2,2 milyar TL, eski parayla 2,2 katrilyon TL’dir” dedi.

 

Suruç'a su getirmenin kolay olmadığını ifade eden Eroğlu, su getirmek için yapılan çalışmaların DSİ'ye toplam maliyetinin 1 milyar dolardan daha fazla olduğunu belirterek, “Ama benim Suruç'lu kardeşlerim, ekmeğini taştan çıkaran kardeşlerim, her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

 

SURUÇ’A 2012, 12, 12, 12, 12’DE SU VERİLECEK

Müteahhitleri platforma davet eden Bakan Eroğlu, Müteahhitlerle pazarlık yaparak “2012 yılının 12 ayının 12 nci gününde saat 12'yi 12 dakika geçe Suruç'a su vermek” üzere protokol imzaladı.

 

Suruç Sağ Sahil Sulama Projesi Temel Atma törenini, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş telekonferansla attı.

Suruç Sol Sahil Sulama Projesi Temel Atma töreni ise Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi ile birlikte Suruç meydanında kurulan platformda butona basılmasıyla atıldı.

 

Suruç’taki temel atma törenine Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Yürütme kurulundan Erkan Sözen, İsa Kızıldemir, Uryan Arusoğlu, ve Mehmet Eriten, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, ilgili bürokratlar ve Suruçluların yoğun katılımı gözlendi. Bakan Eroğlu, Suruç'tan ayrılarak Adıyaman'a geçti.

 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.