banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Camilere saygısızlık! HDP camilerde propaganda yapıyor

Şanlıurfa’nın Suruç İlçe Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından halktan beklediği desteği göremeyen HDP milletvekilleri, ilçedeki camilerde propaganda yaptı.

Suruç Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından halktan beklediği desteği göremeyen HDP milletvekilleri, ilçedeki camilerde propaganda yaparak vatandaşlara sokağa inmeleri yönünde telkinde bulundular.

Günler öncesinden Suruç’a gelen HDP milletvekillerinden İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan ve Osman Baydemir, ilçedeki cami ve taziye evi gibi yerlerde topladığı insanlara propaganda yapıp yürüyüşe katılmaları için ikna etmeye çalıştı.


Cami adabına saygısızlık yaptılar

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan camideki görüntülerde Dilek Öcalan’ın başının açık, pantolonlu olması dikkat çekerken kadın ve erkeklerin karışık bir şekilde oturduğu da görülüyor.

Köyleri gezen milletvekillerinden İbrahim Ayhan’ın da aynı şekilde camide mihrabın önünde oturarak propaganda yaptığı görülüyor.

Sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi

Bazı sosyal medya kullanıcıları da duruma tepki göstererek HDP milletvekillerinin, İslam’ın kutsalı olan camilere saygısızlık yaptığını ve kendi emellerine camileri alet etmelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Suruçlular yürüyüşe destek vermedi

Öte yandan, HDP milletvekillerinin tüm uğraşlarına rağmen Suruç’ta düzenledikleri yürüyüşe katılımın çok düşük olduğu görüldü.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.