banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Suriye'de 350 bin insan öldü hani neredesiniz

Cumhurhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

İki sihirli kelimemiz vardı. Biri güven diğeri ise istikrar. Biz bu ikisini gerçekleştirerek bugünelere geldik. Eğer güven olmasaydı istikrar olmazdı, istikrar olmasaydı ise güven olmazdı. İstikrarın olmadığı bir yerde ise ekonomi zaten olmaz.

17-25 Aralık demokrasiye ve sivil siysete darbe girşişminde sonra paralel yapının bu işin başını çektiğini biliyoruz. Bu ülkenin pasaportunu kullanacaksın sonra gidip başka ülkelerde Türkiye adına karalama kampanyaları yürüteceksin. Bunların ana ilkesi şudur; amaçları uğruna herşey meşrudur. benim burada anlatmaktane edep edeceğim herşeyi yaparlar.

Bu darbe girişimi doğrudan Türkiye'ye ve demokrasiye yapılmıştır. Beni değil sizlerin varlığı hedef alınmıştır. Her türlü tehditler ile her yerde maliyede, emniyette, yargıda haraçlar topluyordu. Bunu geçmişte başkaları yapıyordu şimdi ise ne yazık ki bu örgüt yapmaya başladı.

Geçenlerde yapılan operasyon sonrasında basın özgürlüğü kısıtlanıyor diye açıklama yapıyorlar. Yok öyle bir şey. Ne basın özgürlüğü.

Bunların mumu yatsıya kadar yanacak. Artık seki Türkiye yok yeni türkiye var. Kendi istikametini kendi çizen kendi gündemini kendi belirleyen bir Türkiye var. Kimse bizim gündemimizi belirleyemez. Eski Türkiye hayali ile yaşayanlar Türkiye asla eskiye geri dönemeyecektir.

Ekonomi üzerinden yapılan algı operasyonlarına dikkat edin. Gezi olayları sırasında ''Tüketmeyin ekonomi dursun'' çağrıları yapılmıştı. Çok ilginç.. Bu olaylar ile birlikte faiz yükselmeye başladı. Ben şunu biliyorum yüksek faiz bu ülkede yatırımın önündeki en büyük engeldir. Eğer yüksek faiz yüksek kalmaya devam ederse bu ülkede yatırımlar istenilen seviyede olmayacak. Girişimci üretemeyeceğiz. Bu finans sekötörü korkunç paralar kazanıyor. Bakıyorsunuz vatandaşın mevduatları ile paradan para kazanıyorlar. Bu mevduatlarda vatandaşın en az kazanacağı şekilde de dönüş yapıyor. Birde öte taraftan girişimcinin de önünü kesiyor.

Dünyada herkes faizleri indirirken bizim Merkez Bankası faizleri indirmiyor. Ya sen neyi bekiyorsun. İşte petrol fiyatlarının geldiği nokta ortada. Bu durum bizim lehimize. Çok çok iyi noktadayız. Bizim bunu süratle vatandaşa yansıtmamız gerekiyor. Ben buradan diyorum Merkez Bankası bağımsız ise bende bağımsızım ve gereğini yapmak zorundayım. Gerekirse kendilerini çağırıp konuşacağım.

Turizm sektörünün yükselmesi Türkiye'nin refah düzeyini gösterir. Turizmin tüm alanlarında varız. Artık belli dönemlerde turizm sektörü iş yapmıyor tüm yıl boyunca Türkiye'ye turist geliyor.

Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Burası Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Ama burası kısa bir süreliğine saray olarak kalacak. Çok yakında burası Külliye olacak. Saray kavramından rahatsız olanlar temenni ederim ki külliyeden rahatsız olmazlar. Ana muhalefetten bir tanesi diyor ki 5-6 milyar dolara mal oldu diyor. Parayı harcayan biziz nereden çıkartıyorsunuz bu rakamları. Biz burayı proje hariç 18 ayda bitirdik. Mevcut TBMM binasına 1931 yılında başlandı 1960'da bitirildi. Meclis ve Anıtkabir yapımları yapıldıkları yıl ülke bütçesini sarsmıştır. Bizim dönemimizde nice bakanlık binaları yaptık. Sadece derslik bazında 235 bin derslik bitirdik.

Mesele finansı yönetebilmek. Sizin eğer finansı yönetebilme kabilyetiniz yoksa bunları başaramazsınız. Tabi bütün bunların üzerinden polemik yapanlar eğer art niyet taşımıyorlarsa Türkiye'nin geldiği noktayı göremiyorlardır.

Sayın Putin buradan çıkarken şunu dedi; ''Bu eser büyük devlet olmanın alametidir'' dedi. Büyük düşünmek cücelerin işi değildir. Tabi bu cücelere hakaret olarak algılanmasın onlar benim canım ciğerimdir.

12 yııl boyunca ekonomimizi 3 kat büyüttük. 2023'e kadar bir 3 kat daha ekonomimizi büyüteceğiz. Yaptığınız her yatırıma ürettiğiniz har mal ve hizmete bu anlayış ile bakmanız gerekiyor.

Biz sosyal barış için çözüm sürecini başlattık. Tüm operasyonlara rapmen sürecin kararlılıkla yürüdüğünü belirtmek isterim. Türkiye'nin bu süreci tamamen geride bıraktığında müthiş bir sıçrama yapacağını düşünüyorum. Tabi burada bir gerçek var teşvik politikaları. Sizlerin buraya yönelmeniz lazım.

Son dönemde Batı ülkelerinde İslamafobi artmış durumda. Irkçılık kritik bir şekilde artmış durumda. Bizim aksi yönde girişimlerimize rağmen medeniyetler çatışması tezi ete kemiğe büründürülmeye çalışılıyor.

Eğer İsrail yönetimi Gazze'de binlerce kişiyi öldürüyorsa ben onu lanetlerim. Bazı ülkelerin İsrail yönetiminin avukatlılığına soyunması manidardır. Bir kaç ay önce bombalarla Gazze'yi yok edeceksin. Farnsa'ya gelen liderler neredesiniz. Suriye'de 350 bin insan öldü hani neredesiniz.

1 milyonun üzerinde ülkemizde sığınmacı var. Bize başka ülkelerin temsilcileri geliyor ne de iyi yapmışsınız diyor. Bırakın bu kuru lafları ne vereceksiniz ondan bahsedin. Bunlar samimi davranmıyor. Kendi ülkelerindeki teröristlere baksınlar. Kendi ülkelerinden kaçırıyorlar Türkiye'den gelip geçiyor. Bizim dinimizde terörün yeri yok. Kimsenin de bizim dinimizi istismar etmek üzere yapılan saldırıları mal etmeye hakkı yok. Provakatör bir dergide yapılan yayınlar bu dergiyi Papa'da lanetliyor. Düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır.

 

Kaynak : Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.