banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Suriye Sınırına teknolojik güvenlik ve aydınlatma

Akçakale’de ilk olarak 2’nci Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, burada sınır güvenliği konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından Akçakale’nin Suriye sınırı boyunca kurulan solar aydınlatma ve güvenlik sistemlerini yerinde inceleyen İnce, güneş enerjisi ile çalışan, depoladığı elektrik ile yüksek aydınlatma ve güvenlik sistemlerini çalıştırma kapasitesine sahip proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Solar aydınlatma ve güvenlik sistemlerinin, hareket sensörü, hareketli kameralar ve üç merkezden izleme noktalarına uyarı özellikleri taşıdığı bildirildi. Yüksek teknolojiye sahip sistemlerin Akçakale sınır hattı boyunca kurulacağı ve 2019 yılında tamamlanacağı belirtildi.

Hudut hattındaki incelemelerinde Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’ye, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney, İller İdaresi Genel Müdürü İlker Gündüzöz, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Önder Bozkurt ve Ahmet Adanur, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ramazan Pektaş da eşlik etti.

Akçakale’deki incelemelerinin ardından Şanlıurfa merkeze dönen İnce ve beraberindeki heyet, gece saatlerinde Ankara’ya hareket etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.