banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Ş.Urfa toz bulutuna teslim

Şanlıurfa'da etkili olan toz bulutu insan sağlığını tehdit ederken, araçların üzerlerinin kırmızı toprakla kaplandığı görüldü.
Şanlıurfa'da bugün öğleden sonra etkili olmaya başlayan toz bulutu vatandaşlar arasında endişeye neden oldu. Güneşin görünmesine izin vermeyen toz bulutu araçların üzerini kaplarken, yetkililer vatandaşları sağlıklarına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, son günlerde kırmızı renkte düşen toprağın özelikle astım hastalarına zarar verebileceği uyarısında bulundu. Yetkililer, "Astım hastalarının dikkatli olması gerekir" dedi.
Bu arada, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de toz kütlesi ve çamurun açılan çiçeklerin bitkilerine zarar verdiğini, meyve verimi ve kalitesi üzerinde olumsuz etkiye yol açtığını söyledi.
Gündüz saatlerinde görüş mesafesinin 300 ile 500 metreye kadar düştüğü Şanlıurfa'da, insanlar nefes almakta zorlandıklarını ifade etiler. Gündüz saatlerinde araçlarıyla seyir halinde olan sürücüler görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle araç farlarını yakmak zorunda kaldıklarını söylerken park halindeki araçlar ise tozdan görünmez oldu.
Bu arada, Şanlıurfa Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre Suriye'den esen rüzgarların getirdiği toz bulutu, Şanlıurfa il merkezi ve bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Sahra Çölü'nü aşarak Suriye üzerinden Şanlıurfa'ya giren ve giderek etkisini artıran toz bulutu, hava ve gökyüzünün renginin değişmesine neden oldu. Şehir içi ve şehirlerarası trafikte görüş mesafesinin düşmesine neden olan toz bulutuna hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, nefes almakta güçlük çekti.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.