banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

STK'larla bir araya gelen Fakıbaba; Tarih yazdık
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhuriyet tarihinden 2004 yılına kadar kentin 1150 kilometresinde alt yapı çalışmasının yapıldığını ancak 2004 yılından sonra bu güne kadar da 1000 kilometerlik alt yapı çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şanlıurfa’daki bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelen Fakıbaba, Üst yapı çalışmalarda da rekor kırdıklarını belirtti. Şanlıurfa’da şehrin yeniden doğduğunu anlatan Fakıbaba,”Yalnızca şunu hatırlatayım size 2004 yılı öncesine kadar Eyyübiye bölgesinde sadece Zabıta karakolumuzun olduğu yerde bir park vardı. Şimdi ise o bölgede 50’nin üzerinde park var. Belediyemiz yürüttüğü alt yapı üst yapı çalışmaları ile Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştır. Bir şehir yeniden doğuyor.” dedi

Sivil Toplum Örgütü Başkanlarıyla Balıklıgöl’de Çardaklı Köşkte bir araya gelen Fakıbaba, STK temsilcileriyle görüş alış verişinde bulundu. STK başkanlarının önerilerini dinleyen Fakıbaba, belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili STK başkanlarına bilgiler aktardı.



ESKİDEN MEZBELELİKT OLAN YERLERDE ŞİMDİ PİKNİK YAPILIYOR

Toplantıya katılan Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Akbıyık, Fakıbaba’nın çalışmalarına destek veren açıklamasında “Bizim Şuan ki Esnaf ve Sanatkârlar Odası Binamızda hizmet vermeye başladığımız ilk yıllarda etrafı çöpten ve mezbelelikten geçilmiyordu. Şimdi gözlemliyorum da bizim oda binamızın olduğu çevrede belediyemizin yaptığı çevre düzenlemeleri ve parklar oluşmuş. Eskiden çöplük olan alanlarda şimdi kadınlar çocuklarıyla, komşularıyla piknik yapıyor. Urfamız çok ciddi bir şekilde gelişti ve güzelleşti.” İfadelerini kullandı.



ASKERİYENİN İÇERİSİNDEN GEÇECEK YOLUN PROTOKOLÜ TAMAMLANDI

Fakıbaba ile bir araya gelen Şanlıurfa Bakkallar Odası Başkanı, Fırıncılar Odası Başkanı, Kasaplar Odası Başkanı, Berberler Odası Başkanı ve Lokantacılar Odası Başkanı görüş ve öneriler de bulundu. STK başkanlarıyla yaklaşık bir buçuk saat süren görüş alış verişinde bulunulduğu toplantıda Fakıbaba, Tugay içerisinde geçecek 600 metrelik yolun bütün protokolünün tamamlandığını dile getirdi.



FİYAPI ŞANLIURFA’DA YER ARIYOR

Şanlıurfa’nın var olan tarihine birçok şehrin gıpta ile baktığını belirten Fakıbaba, “Şanlıurfa’mız çok güzelleşti. Bunu şuradan da çok iyi anlıyoruz. Biz eskiden bir yatırımcıyı Şanlıurfa’ya çekmek için işadamlarının arkasından koşardık. Şimdi ise onlar bizi arıyor. Yer istiyor. Bunlar arasında öyle firmalar var ki anlatamam. Mesela Şanlıurfa’da lüks yaşam alanları yapmak için arayışta olan Fi-Yapı da var. Şimdi yer arıyorlar. Bu Şanlıurfa’nın her anlamda çok cazip bir şehir olduğu anlamına geliyor. Daha önce niye gelmiyorlardı? Demek şimdilerde Şanlıurfa değişti, gelişti ve güzelleşti. Ben bundan mutluluk duyuyorum. Her Urfalı gibi bende kendi şehrimle, kendi insanımla gurur duyuyorum.”şeklinde konuştu.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.