banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

STK'lar Vekil Adayını belirlemek için sandığa gittiler

Şanlıurfa'da bulunan STK'ların oy kullandığı seçimler Şanlıurfa Kapalı Spor Salonunda Sabah Saat 09:00'da  başladı. Akşam saat 18:00'e kadar devam etmesi bekleniyor.

Aday belirlemek için seçim sandığına giden STK'ların demokrasi şöleni şekilde geçen oy verme işlemi bir önceki teşkilatların Tamayül yoklaması kadar ilgi uyandırmadığı görüldü. Salonda aday adaylardan bir çoğu yoktu.

STK'LAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİLER

Melletvekili adayı belirleme seçimlerine Şanlıurfa'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları yoğun ilgi gösterdiler. yaklaşık olarak Bin STK'nın oy kullanmak için başvurduğu seçimde 5 Bin'in üzerinde STK yöneticisi oy kullandı.

SALONDA SIK SIK UYARILAR YAPILDI

Seçimin yapıldığı salonda Aday adayları ve yakınları tarafından STK yöneticilerine yapılan yönlendirmeler salonda bulunan il başkanlığı görevlileri tarafından sık sık anonsla uyarıldığı görüldü.

ÇARŞAF LİSTE VERİLMEDİ

STK temayülünde sadece sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu asil üyeleri oy kullanıyor. Sivil toplum temsilcilerinin AK PARTİ ’ye milletvekili adayı olarak önermek istedikleri isimleri serbestçe yazabilmeleri için oy pusulası olarak en fazla 12 kişinin yazılabileceği 12 haneli boş satırlardan oluşan boş bir tablo verildi. İsteyen üye, milletvekili adayı olarak daha az sayıda kişinin ismini yazabidiği seçimde, sivil toplum temsilcilerine teşkilat temayül yoklamasındaki gibi hazır aday adayı listesi şeklinde çarşaf liste verilmemedi. Oy verilebilecek isimler teşkilat temayül yoklamasındaki aday adayları listesi ile sınırlı tutulmadı.

OYLA URFA'DA TESNİF EDİLMEYECEK

Temayül sonrası kullanılan oy pusulaları Şanlıurfa’da tasnif edilmeyecek. Oy sayım ve tasnif işlemleri AK PARTİ Genel Merkezinde yapılacak ve Genel Merkez seçim işleri başkanlığında değerlendirilecek. Teşkilat temayülünde olduğu gibi kamuoyuna açıklanmayacak..

M.Guli Aslan / www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.