banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

SP'den anayasa çıkışı

SP'den anayasa çıkışı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, iktidara gelmeleri halinde İmam Hatip okullarının orta kısımlarını açacaklarını, Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlamasını kaldıracaklarını, ilkokuldan üniversiteye kadar Osmanlıcayı seçmeli ders yapacaklarını belirterek “Bunlar yeni bir anayasadan daha önemlidir” dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Yeni Akit'in Ankara Bürosunu ziyaret ederek, Ankara Temsilcisi ve Yazarımız Yener Dönmez ile Fatih Akkaya'yla görüştü.

SP lideri Mustafa Kamalak, iktidara gelmeleri halinde İmam Hatip okullarının orta kısımlarını açacaklarını, Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlamasını kaldıracaklarını, ilkokuldan üniversiteye kadar Osmanlıcayı seçmeli ders yapacaklarını belirterek “Bunlar yeni bir anayasadan daha önemlidir” dedi.  Saadet Lideri Prof. Kamalak, beraberindeki SP Basın Müşaviri Mustafa Yılmaz ile gazetemizi ziyarette partisinin seçim vaatlerini anlatırken, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yeni anayasa tartışmalarından Avrupa Birliği'ne, demokratik açılımdan eğitimin sistemine kadar değinen Kamalak'ın çarpıcı açıklamaları özetle şöyle:

“12 YAŞ ÖNCESİ ÇOCUKLARA KUR'AN-I KERİM YASAKLI”
“Atalar ne demiş ağaç yaş iken eğilir. Ancak ülkemizde 12 yaşına kadar çocukları Kur'an Kursu'na gönderemiyorsun. Yani 12 yaş öncesi çocuklara Kur'an-ı Kerim yasaklı. Bir Müslüman 12 yaşından küçük çocuğunu özel Kur'an Kursu'na gönderebilir mi? Gönderemez. Özel'i bırakın devletin resmi kuruluşlarına bile gönderemiyor. Devlet'e göndermek yasak, camiye göndermek yasak, özele göndermek yasak. Yani bu ülkede Kur'an-ı Kerim çocuklarımız için yasaklı bir kitaptır. Allah'ın izniyle biz bu yasağı kaldıracağız.”

ANAYASAYA “HIRİSTİYANLIĞI” KOYMAK İSTEDİLER
“1923 yılında Kazım Karabekir diyor ki; öylesine parti merkezine uğradım. Vardım ki bir heyet yeni anayasayı tartışıyor. Galiba o dönemin İçişleri Bakanı Tevfik bey diyor ki; dinimizi anayasaya açıkça yazalım. Kazım Karabekir diyor ki; Tevfik bey zaten dinimizin İslam olduğu açıkça anayasada yazıyor. Tevfik bey susuyor. Ama öte yandan Mahmut Esat Bozkurt söz alıyor ve çok sert bir üslupla ‘Hıristiyanlığı yazdırmalıyız. Çünkü biz Müslüman kaldığımız sürece Batı bizi içine almaz' diyor. Kazım Karabekir Paşa yeniden söz alıp ‘Bu milleti ayakta tutan İslam'dır. Bunu da biz kaldıracak olursak bu ülkeyi nasıl bir arada tutucağız' diye tepki gösteriyor. Daha sonra ‘Devletin dini İslam'dır' ibaresi konuyor. Ama 1928'de bu ibare anayasadan çıkartılıyor.”



YAKIN TARİHİMİZ ÇOK KARINLIK BİR TARİHTİR
“1930'da CHP'nin tüzüğünde bir değişiklik yapılıyor. Şu anki 6 ok, CHP'nin tüzüğüne konuyor. Yakın tarihimiz çok karınlık bir tarihtir. Üstelik Atatürk ilkeleri denilerek konuluyor ama Atatürk'ün bundan haberi var mı onu bilmiyoruz. Çünkü Atatürk o zaman hasta, sağlığı yerinde değil, olup bitenlere izleyebilecek durumda değil. O dönemde Atatürk'ün çok önemli bir açıklamasına rastlamıyoruz. Atatürk'ün denilen Nutuk da ne kadar onun onu da bilmiyoruz.”

ATATÜRK, MİRASINDAN PAY AYRILMASINI İSTEDİ
“Atatürk'ün vefatından önce çok enteresan gelişmeler oluyor. Örneğin İsmet İnönü, Atatürk'ü ziyaret için hazırlanırken yaveri geliyor ve ‘Giderseniz sizi öldürecekler' diye uyarıyor. Gelişmeleri ayrıntılı olarak bilemiyoruz ama İnönü o yolculuğu iptal ediyor. Ancak bazı gazeteler o zaman İnönü öldürüldü diye haberler yapıyor. Ama kesin olan şu ki; Atatürk'ün vasiyetnamesine baktığımızda İnönü'nün çocukları için mirasından pay ayrılmasını istiyor. Vasiyeti yerine getirildi mi bilmiyoruz. 1937'da İslam'ı pasifize etmek için laiklik konuluyor anayasaya. Ayrıca o zaman Din İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki, Peygamberimizin hayatı üzerine bir kitap yazıyor ancak kitabın bastırılmasına izin verilmiyor. İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıyor, oradan gelen cevapta ‘Biz 7 neslin dini bağlardan kurtulmasını istiyoruz' deniyor”

YENİ ANAYASA İNSANI GÖNÜLDEN KUCAKLAMALI
“Yeni anayasa konusu çok önemlidir. Türkiye'yi Avrupa kapısına bağlayacak bir anayasa mı yoksa milletin özüne döndürecek ve Türkiye'yi lider yapacak bir anayasa mı? Nasıl bir anayasa? AK partinin düzgün bir anayasa yapabileceğini düşünmüyorum. Yeni anayasa insanı gönülden kucaklayan bir anayasa olmalıdır.”

İSLAM'I DIŞLAYARAK BÜTÜNLÜK SAĞLANAMAZ
“Araba uçuruma gidiyorsa arabanın devrilmesi ve içindekilerin ölmesi gayet doğaldır. Anormal olan arabanın uçuruma doğru sürülmesidir. Bizi bir arada tutan şey İslam'dır. İslam'ı dışlayarak bu ülke birliği bütünlüğü sağlayamaz. Açılım açmazı diye yazdım. İslam'dan bahsedilmeyen açılımdan bir şey çıkmaz. Doğu ve Güney Doğu'daki insanların dine saygısı, Batı'dakilere göre daha fazladır. Bugün etnik duygu din duygunun önüne geçmiş durumdadır. Bu noktaya da yanlış eğitim sistemi nedeniyle gelindi.

TERÖRİZMİN KAYNAĞI, İSLAM'SIZ EĞİTİM SİSTEMİDİR
“Kurtuluş Savaşı'nda yaklaşık 10 bin şehit verirken, 1984 ile 2009 yılı arasında yaklaşık 11 bin şehit vermişiz. Teröristler de gökten yağmadı. Onlarda bu ülkenin insanları, üstelik bu devletin eğitim sistemi içinde yetişmiş gençlerdir. Dikkat ederseniz teröristlerin başları hep okumuş ve milli eğitimin çarklarından geçmiş insanlardır. Türkiye'de terörizmin merkezi içerdedir, devletin okullarıdır, İslam'ı hedef olarak alan eğitim sistemidir. 28 Şubat sürecinde mütedeyyin insanlar iç düşman diye tanımlanmadı mı? Mütedeyyin insanlar düşmansa dost kim? Kamuoyunu yönlendirmek için uydurulmuş sözlerdir bunlar. Bozuk düzenin kendisidir bu ülkeyi çıkmaza sokan.”

YSK KANUNU DEĞİL SOKAĞIN SESİNİ UYGULADI
“Bazı bağımsız DTP'li milletvekili adaylarının adaylığının iptal edilmesi ile ülkemizi çok kritik 3 gün geçirdi. Zararlar milyar dolarla ifade ediliyor. Bunlardan daha önemlisi bir genç öldürüldü. 2006 yılında Adli Sicil Kanunu'na bir madde eklendi. Memnu hakların iadesine dair mahkemeden karar alınması lazım diye. Ben o zaman uyardım Adalet Bakanlığı'nı. Ve sonra ortaya çıktı. YSK'nın ilk kararı doğru ama kanun hukuka uygun değil. YSK kanunu değil sokağın sesini uyguladı. Yapılması gereken kanunları hukuka uygun hale getirmektir. Zafer varsa sokağın zaferidir. YSK'nın ikinci kararı sokağa uygundur.”

AVRUPA BİRLİĞİ, HRİSTİYAN BİRLİĞİDİR
“Avrupa Birliğini kim kurmuş, bu çıkını bir açmak lazım. Avrupa Birliği, adamların kendi ifadeleriyle bir Hıristiyan birliğidir. Kim kurmuş? Çanakkale'de dedelerimizi şehit edenler kurmuş. Başı çeken Fransa değil mi? Peki Çanakkale'de dedelerimiz kiminle savaştı? AB girmek bu kadar önemli bir şey idiyse adamlar buraya kadar geldiydi zaten. Bu kadar beklemeye de gerek yok. Gaziantep, Kahramanmaraş işgal edilmişti. 50 kusur yıldan beri beklemenin ne anlamı var.”

OSMANLICA SEÇİMLİ DERS OLACAK
“Biz şehitlerimizin mezar taşlarını okuyamıyoruz ama onları şehit edenlerin dillerini mecburi ders olarak okutuyoruz. Biz diyoruz ki; böyle çarpıklık olmaz. Dedelerimizin alfabeseni tercihli olarak okuyabilelim. Biz SP olarak Osmanlıca'yı ilkokuldan üniversiteye kadar seçimli ders olarak okutacağız.”

İTHAL ÖĞRETMEN, EĞİTİMİN ÇARPIKLIĞINI GÖSTERİYOR
“İthal öğretmen konusu, Türkiye'deki eğitim sisteminin çarpıklığını göstermektedir. Bunun anlamı, ‘benim İngilizce öğretmenim yetersiz kalıyor' demektir. Temel vurgu İngilizcenin mutlak surette okutulacağıdır. Buğday ve etten sonra öğretmen ithal edeceğiz anlaşılan. Biz dedemizin alfabesini bizden esirgemesinler diyoruz.”

Yeni Akit/haber vaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.