banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

SP'de Kamalak yeniden seçildi

Saadet Partisi’nin 5. Olağan Kongresi Ankara’da toplandı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kongrede bin 10 delegeden 874'ü oy kullandı, oyların 868'i geçerli sayıldı. Seçim sonuçlarına göre 656 oy alan Kamalak, yeniden genel başkanlığa seçildi. Diğer aday Fatih Erbakan ise 212 oy aldı.

HÜDA PAR Saadet Partisi Kongresinde
Kongreyi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, GİK Üyesi Erdal Elibüyük ve Ankara İl Başkanı Reşat Uşar CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naci Beştepe ile bazı milletvekilleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli de izledi.
Kongre İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Kamalak: "Yeni bir dünyanın işaret fişeğini yakacağız"
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Bundan 45 yıl önce bağımsızlar hareketi ile nasıl oldu da Türkiye’nin bağımsız ilk kıvılcımı olduysa bu kongre ile de yeni bir Türkiye ve yeni bir dünyanın işret fişeğini yakmış olacağız.” dedi.

 
Kamalak, “Bugün tarihi bir gündür bugün büyük kongremizde yaşanabilir ve büyük bir Türkiye için yeni bir adım atıyoruz. Milli Görüş'ün 5 yıldızlı 5. partisinin 5. kongresine hepiniz hoş geldiniz. Bundan 45 yıl önce bağımsızlar hareketi ile nasıl oldu da Türkiye’nin bağımsız ilk kıvılcımı olduysa bu kongre ile de yeni bir Türkiye ve yeni bir dünyanın işaret fişeğini yakmış olacağız. Mısır’da idama mahkûm edilen Mısırlıların da gözü bu salondadır. Cumhurbaşkanı Mursi’nin de gözü bu salondadır. Seyyit Kutup’ların ve Hasan El Benna’ların gözü bu salondadır. Esma’ların gözü bugün bu salondadır. Çünkü bu salonda güce teslim olmayanlar ve esarete boyun eğmeyenler vardır. Bu salonda emanete sahip çıkanlar sözünden dönmeyenler, ‘Kudüs işgal altındayken ben nasıl olur da rahat uyurum’ diyen Selahadin-i Eyyübi’ler vardır. ‘Hayat İman ve Cihat’tır’ diyen Merhum Erbakan’lar vardır.” diye ifade etti.

 Saadet Partisi karanlıktan zulümden adalete çıkışın adresidir
“Türkiye kısır kavgaların ve seviyesiz tartışmaların esiri edilmiştir” diyen Kamalak, “Dış politikada ise tam bir facia yaşanıyor. Bu nedenlerden dolayı Türkiye’nin eskimez ve pörsümez yeni bir sese ve yeni bir siyasete ihtiyacı vardır. Bu siyasetin hiç şüphesiz ki adresi Saadet Partisidir. Çünkü Saadet Partisi karanlıktan zulümden adalete çıkışın adresidir. Saadet Partisi makam ve servetin değil hakkın ve hakikatin peşinden gitmenin adresidir. Hangi renk ırk ve inançtan olursa olsun her insanın hak ve hukukunu korumanın adresidir Saadet Partisi. Bizler tüm insanlık için adil bir düzen kurmanın peşindeyiz.” dedi.


Davamız bize vebal yüklüyor
Kongrede bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Fatih Erbakan, ‘Erbakan’sız bir Milli Görüş düşünülemez’ ifadelerini kullandı.

‘Kongremiz hayırlı olsun’ diyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Genel Başkan Adayı Fatih Erbakan, “Bu kongredeki sloganımız ‘Milli Görüş Demek Erbakan Demektir’ sloganıdır. Büyük kumandan büyük dava adamı Şeyh Şamil’siz bir Çeçen direnişi düşünülebilir mi? Şeyh Ahmet Yasin’siz bir Filistin direnişi olmuyorsa Erbakan’sız bir Milli Görüş de düşünülemez. Erbakan ve Milli Görüş denilince aklımıza Ayasofya, Kudüs, Kıbrıs ve bütün mazlum Müslümanlar geliyor. Ey Kudüs 90 yıldır kan ağlıyorsun. Ama diyorsun ki, ‘Erbakan Hoca’nın öğrencileri bir gün beni kurtaracaktır.’ Ey İslam âlemi 100 yıldır başsız ve paramparçasın. Ama bir ümidin var ki, o da diyorsun ki hayatını İslam’a adamış Erbakan Hoca’nın talebeleri beni bir gün kurtaracaktır’ diyorsun. Yine Mısır zindanlarında idama mahkûm edilen mahkûm Müslümanlar diyorsunuz ki, ‘Yok mu bizi kurtaracak bize sahip çıkacak.’ Ey Gazzeli minik yavru, İsrail’in füzeleri altında sahipsiz ve yalnızsın. Ama diyorsun ki, ‘Erbakan’ın dava erleri beni bir gün mutlaka kurtaracaktır.’ İşte bu sebeple davamız bize vebal yüklüyor. Bu davayı yine Erbakan Hocamız gibi ayağa kaldıracak yüzbinlerce milli görüşçü bize vebal yüklüyor. Bizler bu salondan tüm mazlum Müslümanlara sesleniyoruz ve diyoruz ki, Saadet Partisi var, Milli Görüş ve bu çatı altında binlerce Erbakan var. Bunun çözümü de, Türkiye’nin öncülüğünde Milli Görüş zihniyeti ile beraber İslam Birliğinin kurulması ve yeniden ayağa kaldırılmasıdır.” diye ifade etti.

Kamalak Yeniden Genel Başkanı seçildi
Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kongrede bin 10 delegeden 874'ü oy kullandı, oyların 868'i geçerli sayıldı. Seçim sonuçlarına göre 656 oyunu alan Kamalak, yeniden genel başkanlığa seçildi. Diğer aday Fatih Erbakan ise 212 oy aldı.

Kamalak'ın listesinden Genel İdare Kurulu'na (GİK) seçilen isimler şöyle:
"Abdullah Sevim, Ahmet Kul, Ahmet Münir Erkal, Ali İhsan Gündoğdu, Atik Ağdağ, Bayram Sakartepe, Bekir Demirkaya, Bekir Kılıç, Bilal Hazırbulan, Birol Aydın, Cafer Şatır, Celal Asiltürk, Duran Soyuğur, Dursun Ali Düzenli, Ekrem Şama, Erkan Temiz, Faik Çalık, Fatih Aydın, Fesih Bingöl, Fesih Bozan, Fethi Görür, Fethullah Erbaş, Galip Akın, Hasan Bitmez, Hasan Bayram Var, Hasan Oğul, Haşim Özçelik, Hüseyin Hacıabdullahoğlu, Hüseyin Oruç, İlyas Tongüç, İsmail Hakkı Akkiraz, İsmet Aksoy, İsrafil Bayrakçı, Latif Öztek, Levent Cengiz, Lütfi Yalman, Lütfi Kibiroğlu, Mehmet Karaman, Mehmet Kasapbaşı, Mehmet Şen, Mesut Doğan, Muhammet Polat, Muhittin Hamdi Yıldırım, Muhyittin Aytunç, Murat Çolak, Mustafa Balta, Mustafa İriş, Mustafa Kaya, Mustafa Kurdaş, Mustafa Özkafa, Mustafa Yılmaz, Muzaffer Baydar, Necmettin Çalışkan, Nergül Aksu, Nuri Başer, Oya Akgönenç, Salih Turhan, Samet Sami Temel, Selim Sait Terzioğlu, Selman Esmerer, Sezai İncesu, Sinan Ejderoğlu, Süleyman Erim, Süleyman Arif Emre, Şahin Kalça, Şerafettin Kılıç, Şevket Kazan, Tacettin Çetinkaya, Temel Karamollaoğlu, Temel Akdağoğlu, Yakup Budak, Yasin Hatipoğlu, Yaşar Canbay, Yusuf Yiğitalp, Ziyattin Tokar."

 

Yüksek İstişare Kurulu'na (YİK) seçilen isimler de şöyle:
"Abdullah Arslan, Ali Vural, Hasan Hüseyin Öz, Mehmet Bingöl, Mustafa Kemal Çelik, Mustafa Geçer, Nizamettin Aydın, Osman Seçilmiş, Süleyman Canan, Süleyman Çalışkan, Veysel Candan." (Erkan Yavuz / İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.