banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

SP'de Erbakan Krizi Büyüyor

ERBAKAN'DAN KURTULMUŞ'A İMZA BASKISI

Liste krizi yaşanan Saadet Partisi'nde sular bir türlü durulmuyor. Numan Kurtulmuş'un Erbakan'ın hazırladığı listeye tepkisinin ardından parti içinde genel başkanlık koltuğu mücadelesi hızla devam ederken bugün sürpriz bir görüşme olacağı bilgisi ortaya çıktı.

ERBAKAN'DAN KURTULMUŞ'A: GENEL BAŞKANLIĞI BIRAK
Bugün saat 17:00'da Erbakan'ın Balgat'taki konutunda SP Genel Başkanı Kurtulmuş'la görüşüceği öğrenildi.
Cafesiyaset.com'a konuşan Erbakan'a yakın kaynaklar SP Lideri Kurtulmuş'a  burada görevden çekilmesi yolunda baskı yapılacağının kulislerde dile getirildiğini belirtti.
Necmettin Erbakan'ın, Kurtulmuş'u baskı sonucu görevinden istifa ettirse yerine oğlu ‘Fatih Erbakan'ı aday göstereceğim' dediği öğrenildi.

KURTULMUŞ KARARA NE DİYECEK?
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un Erbakan'ın bu düşüncesine şiddetle karşı çıkacağı ve böyle bir istifanın kabul edilemez bir istek olduğunu dile getireceği parti kulislerinde görüşme öncesi kulaktan kulağa yayılıyor.

KONGRE İPTALİ İÇİN ERBAKAN YETERLİ OYU TOPLAYAMADI
SP'de liste krizi yaşandıktan sonra GİK üyelerinin yeniden belirlenmesi için harekete geçen Erbakan ve kurmaylarının bugüne kadar 130 delegenin imzasının parti genel merkezine gönderebildiği  öğrenildi.
Cafesiyaset.com bu üyelerden 15'inin de imzasını geri çektiğini öğrendi. Oysa GİK üyelerinin yeniden belirlenmesi 646 delege imzası gerekiyordu.

GENEL BAŞKAN İÇİN İMZA TOPLAYAMIYORLAR
Oğlu Fatih Erbakan'ı SP Genel Başkanı yapmak isteyen Necmettin Erbakan'ın genel başkanlık değişimi için  850 delege oyunu toplamasının imkansız olması ihtimali üzerine ‘Kurtulmuş'a istifa et' baskına başladığı partiye yakın kaynaklardan öğrenildi.
Gözler Balgat'ta  baş başa yapılacak toplantıya çevrildi.

Cafesiyaset

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.