banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

SP: Çözüm Sürecinin tüm kesimlerle sürdürülmesi gerekir

Gaziantep’e çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Gaziantep’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Hasan Bitmez, Saadet Partisi (SP) olarak Diyarbakır ve Şırnak’ın Cizre ilçelerine gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında hazırladıkları raporu paylaştı.

Bitmez, çözüm sürecinin sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek bölgede sadece bir grup ya da siyasi oluşumun değil bütün kesimlerin sürece dâhil edilmesi gerektiğini söyledi.

Cizre başta olmak üzere bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının bölge halkını olumsuz etkilediğini belirten Bitmez, Cizre gözlemlerine değinerek, Cizre’de yaklaşık 2 aydır var olan hendeklerin sokağa çıkma yasağından sonra çoğaldığının halk tarafından dile getirildiğini söyledi.

Ziyaret esnasında görüşülen tüm vatandaşların çatışma ortamından aşırı derecede bunaldığı ve çıkış yolu aradığı görüldüğünü belirten Bitmez, “9 günlük sokağa çıkma yasağının ardından İçişleri Bakanlığı Selami Altınok’un 42 civarında teröristin etkisiz hale getirildiği yönündeki açıklamasına karşılık hiçbir teröristin cenazesinin ele geçmemiş olması insanların zihninde soru işaretleri oluşturmuştur. Sokağa çıkma yasağı sürecinde bilgilendirmelerin şeffaf yapılmaması da bu şüpheleri güçlendirmektedir. Olaylarla ilgili taraflarca verilen bilgilerin yanlı olması sağlıklı bilgi alınmasına engel olmaktadır.”şeklinde konuştu.

Bitmez, bölgede yapılan görüşmelerde Cizreli, vatandaşların dindar kimliğini halen en güçlü değer olarak taşıdığını gördüklerini söyledi.

Devlet ne olursa olsun hukuktan ve meşru zeminden ayrılmamalıdır

Acilen TBMM bünyesinde bir Araştırma Komisyonu kurulması gerektiğini ifade eden Bitmez, “Devlet ne olursa olsun hukuktan ve meşru zeminden ayrılmamalıdır. Otuz yılı aşkın terörle mücadele tecrübesine karşın halen silahlı mücadelenin baskı unsuru olarak kullanılması sorunu çözmemekte, daha da karmaşıklaştırmaktadır. Silahlı mücadele elbette olacaktır, ancak meselenin çözümü için siyasal-sosyo-kültürel ve ekonomik adımların da atılması da gerekmektedir.” diye konuştu.

Bitmez, Vatandaşların PKK’nın sokaklarda açtığı hendek ve barikatlardan aşırı derecede rahatsız olmakla birlikte, güvenlikçi politikalar nedeniyle, faili meçhul hadiselerin yaşanmasından endişe ettiğinden tepkisini ortaya koyamadığını sözlerine ekledi.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.