banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

SP baraja takılırsa AYM'ye müracaat edecek

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Kasapbaşı ve Gaziantep Milletvekili adayları ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Karalar ve Gaziantep Milletvekili adaylarını Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ay karşıladı.

Burada konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, “Saadet Partisi olarak bu seçimdeki tek hedefimiz mecliste grup oluşturmak. Şayet baraja takılırsak, Anayasa Mahkemesi’ne müracaat edeceğiz. Bireysel başvurularla milletvekili çıkartacak düzeyde oy aldığımız bölgelerde hakkımızın iadesini talep edeceğiz. Bu siyasi tarihte bir ilk olacaktır. Baraj sorununun çözülmemesi nedeniyle böyle bir yönteme başvuracağız.” dedi.

AK Parti ile ittifak konusu

Gündemde olan AK Parti ile SP ittifakının detaylarını da anlatan Karalar, bu konuda Saadet Partisi’nin bazı şartlar öne sürdüğünü belirterek, “Bu görüşme genel başkanlar düzeyinde gerçekleşmiştir. AK Parti’ye partimizin teklifi 20 milletvekili olmuştur. Çünkü mecliste grup kurmak istiyoruz. Ancak bu teklimiz kabul edilmemiştir. Daha sonra ikinci seçenek olarak, 7 milletvekili istedik. Kalan 13’ü de biz çalışıp alalım, dedik. Bu teklimizde kabul edilmedi. AK Parti’den sadece 2 milletvekili teklif edildi. Yarım asırlık bir siyasi geçmişi olan partimiz de doğal olarak bunu kabul etmedi ve tek başına seçimlere katılma kararı aldı.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.