banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Son seçim anketinde muhalefete şok!

2011 genel seçimleri ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde en iyi tahminde bulunan ORC Araştırma'nın yaptığı anketten çok çarpıcı sonuçlar çıktı.

AK PARTİ 50.3'ÜN ÜZERİNDE

"7 Haziran seçimlerinde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisi" sorusuna, yüzde 50.3'lük kesim "AK Parti" yanıtını verdi. Aynı şirketin ağustos ayından bu yana yaptığı 9 ankette iktidar partisi en yüksek oy oranına ulaştı. Ankette, CHP'ye yüzde 23, MHP'ye yüzde 14.1 oy çıktı.

HDP BARAJ ALTINDA

Meclis'teki sandalye dağılımını doğrudan etkileyecek sonuç ise HDP'nin oy oranında gizli. Ağustos 2014'teki araştırmada oy oranı yüzde 10.2 çıkan ve barajı geçiyor görünen HDP'nin son ankette yüzde 8.6'da kaldığı belirlendi. Diğer partilerin toplam oy oranı toplam yüzde 4 görünüyor, oranlar ise çarpıcı bir tablo ortaya koyuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.