banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Son Ankette Çarpıcı Sonuçlar!..

Anket sonuçlarına göre yürütülen tüm 'kirli propagandaya' rağmen, AK Parti'nin oy oranı yüzde 45.15 oldu. Görülmemiş vaatlerle şaşırtan CHP ise "çılgın vaatlere rağmen yüzde 24.79'te kaldı. Diğer taraftan HDP, yüzde 9.15'le barajı geçmeyi başaramadı. MHP'nin oyu ise 15.25 oldu.

5 BİN 400 KİŞİYLE YAPILDI
MAK Danışmanlık tarafından 18-15 Nisan tarihinde 30 büyükşehir ve 17 il ve 161 ilçede 5 bin 400 kişiyle yüz yüze yapılan ankette seçmenler "Yarın genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna yanıt verdi. Ankette "Seçime kadarki 40 günlük süreçte ortaya konulabilecek tutarlı politikaların bu oranlarda küçük de olsa değişime neden olabileceği" değerlendirmesi yapıldı.

50.5 CHP'YE İNANMADI
Ankete katılanlara siyasi partilerin seçim bildirgeleri de soruldu. Ankete katılanların yüzde 55'lik bölümü seçim beyannamesini başarılı buldu. AK Parti'nin seçim beyannamesini başarısız ve yetersiz bulanların oranı yüzde 34.5 olurken yüzde 10,5'lik kesim ise görüş bildirmedi. Ankete göre CHP'nin ekonomik vaatleriyle tartışma konusu olan seçim bildirgesini ise ankete katılanların yüzde 35'i başarılı buldu. Ankete katılanların yüzde 50.5 CHP'nin seçim bildirgesini başarısız ve yetersiz bulurken yüzde 14,5'lik bölüm de görüş bildirmedi.

GÜNDEM SEÇİM
Ankette Türkiye'nin en önemli sorunu başlıklı soruya ise seçimlere 40 gün kala vatandaşın yüzde 22'si seçim, yüzde 14'ü işsizlik ve yüzde 10'luk kesim de dolardaki artışı yanıtını verdi. Ankette 'Ermeni sorunu'nun da gündemde yoğun tartışılması nedeniyle vatandaşın gündemine girdiği belirtilirken katılımcıların yüzde 9'u da Türkiye'nin en önemli sorununun Ermeni sorunu olduğunu dile getirdi.

EVRİN GÜVENDİK/SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.