banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Son Ankette Büyük Sürpriz!

AK Parti, 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk büyük anketini yaptırdı. Anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Seçmenin yüzde 5'lik bir bölümünün başka partilere oy verdiği için pişman olduğu belirlendi. Ankette olası bir erken seçimde AK Parti'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 45.6'ya yükseldi. Bu da 280 milletvekili ile tek başına iktidar anlamına geliyor. CHP oyları yüzde 22'ler düzeyine gerilerken, MHP'nin oy oranı yüzde 16'ya geriledi. 8 bin kişi ile yapılan anketin sonuçları şöyle:

YÜZDE 45.6 OY, 280 MİLLETVEKİLİ

Anket sonuçları, daha önce AK Parti'ye oy verip 7 Haziran'da başka partilere yönelen seçmenlerin yüzde 5'e yakın bölümünün bu kararlarından pişman olduklarını gösterdi. "Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz" sorusuna karşılık seçmenlerin yüzde 45.6'sı AK Parti'ye oy vereceklerini bildirdi. Bu oy oranı 280 milletvekiline denk düşüyor. Bu da erken bir seçimde AK Parti'nin tekrar tek başına iktidar olma çoğunluğunu yakalayacağı anlamına geliyor.

CHP YÜZDE 22'YE İNDİ

Anket sonuçları, CHP oylarının ise hızla erimeye başladığını ortaya koydu. CHP yüzde 22'lere gerilerken, MHP oylarında çok az bir düşüş görüldü. HDP ise yüzde 13'lük oyunu koruyor.

AK Parti oylarının hangi partilere kaydığı da sorgulandı. Ortaya pek de tahmin edilmeyen sürpriz bir sonuç çıktı. AK Parti seçmeninin yüzde 2'lik bölümü emekliye ikramiye verilmesi gibi vaatler nedeniyle CHP'ye oy verdi. Oyların yüzde 3'ü de HDP'ye gitti. HDP'ye oy verenlerin yüzde 15-16'sı Türk kökenli seçmenler oldu. Bunların büyük çoğunluğunu ise Gezi'yi destekleyenler oluşturdu.

MHP'Lİ AK PARTİ KOALİSYONU İSTİYOR

MHP seçmenin yüzde 60, CHP ve HDP seçmeninin ise yüzde 30 civarındaki bölümü AK Parti ile koalisyon istiyor. AK Parti tabanının tercihi de MHP'den yana. (Sabah)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.