banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Son ankette AK Partinin oy oranı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, yapılan son ankete göre partisinin oy oranını açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHPnin ‘omurgasız eleştirisine İzmirde tepki verdi. Aksu, “Başbakana omurgasız diyebilen bir dilin kemiği olabilir mi? Ülkeyle aralarına duvarlar örmüş, her biri ayrı telden çalan, birinin ak dediğine diğerinin kara dediği, saatte bir fikir değiştiren, iktidar hırsından başka ortak noktaları olmayan kimselerin ağızlarına bu tür laflar yakışıyor olabilir. Kötü söz sahibinindir” dedi.

Ak Partinin siyasi ve hukuki işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, partisininİzmirİl Başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana omurgasız diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu eleştirerek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Ak Parti büyüyor. Siyasi ikbal hırsıyla gözlerini bağlamayanların vicdanlarına kilit vurmayanların son derece rahat gördüğü bir gerçektir bu. Kendi iç çelişkilerini ve kargaşalarını milletin gözlerinden kaçırmak için bazıları 30 yıl geride kalmış üsluplarla, tahriklerle, hakaretlerle bize saldırmayı siyaset yapmak sayıyor. Kavgada çocukların bile birbirlerine söylemediği lafları söylemek siyaset olabilir mi? Başbakana omurgasız diyebilen bir dilin kemiği olabilir mi? Ülkeyle aralarına duvarlar örmüş, her biri ayrı telden çalan, birinin ak dediğine diğerinin kara dediği saatte bir fikir değiştiren, iktidar hırsından başka ortak noktaları olmayan kimselerin ağızlarına bu tür laflar yakışıyor olabilir. Kötü söz sahibinindir. Milletin gözünde kaybettikleri itibarı çamurla, polemikle geri almaya çalışıyorlar. Sürekli irtifa kaybeden, sıfırın dahi altında seviyeye sahip kimselerin sözlerinin bir değeri olabilir mi? İnsanların karşısına projeleriyle, fikirleriyle, vizyonlarıyla çıkamayanlar hakaretle, kaosla durumlarını gizlemeye çalışıyorlar. Bugüne kadar CHPnin Genel Başkanı da dahil hiçbir siyasetçinin ağzından memleketin bir sorununa dair çözüm önerisi duyan var mı? Her gün bir hakaretle günlerini geçiriyorlar. Sonra da biz niye ebedi muhalefetiz, niye demir attık diye hayıflanıyorlar. Her hareketleri çelişki. Eğitim hakkı en temel insan hakkıdır. İnsanların kıyafet tercihlerinden dolayı öğrenim haklarının engellenmesini içlerine sindirebilen insanlar kendilerini sosyal demokrat olarak tarif edebilir mi? Etse de ne kadar inandırıcı olur? Duyduk ki Cumhurbaşkanının resepsiyonuna katılıp katılmama konusunda milletvekillerini serbest bırakmışlar. Bırakın da kızlarımız üniversiteye gidip gitmeme konusunda serbest olsunlar, özgür olsunlar. Neredeyse milletvekillerini bile yasaklayacaklar. Bunlar mı özgürlükçü olacaklar?”

EĞİTİM DÜZEYİ İLE ‘EVET ARASINDAKİ NEGATİF İLİŞKİ
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Aksu, Pollmarkın yaptığı, referandumda eğitim düzeyi ile ‘evet oyları arasındaki negatif ilişkiyi gösteren anketin sadece 30 ilde yapıldığını sonucu net görebilmek için 81 ile tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Aksu, “Tamamlanıp onun raporu elimize geldiği zaman sonucu göreceğiz. Böyle bir ilişki kurabilirler mi bilmiyorum. Onlar bu işin uzmanı, tahlili yapmışlar ama 81 il tamamlandıktan sonra bu değerlendirmeyi yapmak daha doğru olur” dedi.

AK PARTİNİN OYU YÜZDE 46
Aksu, Pollmarkın yaptığı aynı ankette “Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz” sorusuna yüzde 46 Ak Parti dendiğini öne sürerek, “Bugün seçim oysa kime oy verirsiniz sorusunun yanıtına göre oyumuz yüzde 46. 12 Eylül gecesi Başbakan, referandum sonucunun değerlendirileceğini, bir algılama eksikliği varsa bunun giderilmesi için gayret gösterileceğini ifade etti. Bu araştırmalar il il önümüze gelecek. Her kente göre bir strateji elbette uygulanacak. Ne yapılması gerekir, neyin anlatılması gerekir, neyin öne çıkarılması gerekir. Bunları anlatmamız lazım. Evet ve hayırların tahlilini yapacağız. Evetlerin bize oya dönüşmesi için gayret göstereceğiz. Bize oy verenler yüzde 46 bunu yükseltmeye çalışacağız” dedi.Bugün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.