banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Son Ankette AK parti yine yükselişte

ORC tarafından yapılan son seçim anketi ilginç sonuçlar ortaya koyarken, kongre hazırlığı yapan Kılıçdaroğlunu bu sonuçlara oldukça kızacak. Anket sonucuna göre CHPnin oyları düşerken, AK parti yine yükselişte...

ORC tarafından 3 – 7 Aralık 2010 tarihleri arasında Türkiyeyi temsil eden 32 ilde toplam 2126 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada birbirinden çarpıcı sonuçlar çıktı.

Başörtüsü son sırada
Ankete katılanlara göre Türkiyenin en önemli sorunu işsizlik ve ekonomik sıkıntı. Başörtüsü ise son sıralarda yer aldı.

Araştırmada NATO füze kalkanına taraftar olup olmadığı sorusuna ise ankete katılanların büyük bir kısmı taraftar olmadıklarını kaydetti. Füze kalkanı projesinin Türkiyede kurulmasındaki en büyük amaç olarak da İsraili korumak olduğu görüşü ağırlık kazanıyor.

Ankette öne çıkan gündeme ilişkin değerlendirmeler ise şöyle:
Ankete katılanların yüzde 65i Wikileaks internet sitesinden haberdar ve yüzde 43ü bu belgeleri inandırıcı buluyor, yüzde 39u da inandırıcı bulmuyor.

AKP hükümeti genel anlamda başarısız
AKP hükümeti genel anlamda başarısız görenlerin oranı yüzde 54,2, başarılı bulanların oranı ise yüzde 37,4.

Ankete katılanlar ayrıca AKP hükümetinin işsizliğe kısa vade çözüm bulabilir mi sorusuna yüzde 64 oranında Hayır cevabını verdi. Ayrıca ankete katılanların yüzde 65i hükümeti ekonomik sıkıntılarla ilgili çalışmaları ve –memur, emekli, işçi- maaş zamları konusunda başarısız görüyor.

TSKya karşı psikolojik hamleler
Ankette en dikkat çekici sonuçlardan birisi de TSK ile ilgili kısım. Kamuoyunda yer aldığı şekliyle Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı psikolojik hamleler yapıldığını ve TSKNIN yıpratılmaya çalışıldığını düşünüyor musunuz ? sorusuna ankete katılanların yüzde 53,4ü evet cevabını verirken yüzde 35,9 oranında hayır cevabı çıktı.

Diyanet güvende TSKyı geçti
En güvenilir kurum araştırmasında da birbirinden çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre TSKya olan güven yüzde 65,8 oranında. Ancak güven konusunda TSKyı geride bırakan bir kurum var; o da yüzde 69,8 oranıyla Diyanet.

Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz
Önümüzdeki genel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz sorusuna kararsızlar orantısal şekilde dağıtılınca şu rakamlar çıkıyor. AKP yüzde 40.7, CHP yüzde 23.2, MHP yüzde 12.1, BDP yüzde 5.9, SP yüzde 5.4, DP yüzde 3.6, TP 1.9, BBP 1.3, HAS Parti 0.6

AK PARTİ EKONOMİDE BAŞARISIZ AMA...
Ankette dikkat çekici sonuçları araştırmanın genel koordinatörü Mehmet Murat Posteki ile görüştük. Posteki, ankette hükümetin ekonomideki sorunları çözemediği sonucu çıkmasına rağmen seçim olması halinde AKPnin oy oranın yüzde 40larda olmasını şu sözlerle özetledi:

Sokaktaki her insan ekonomiden şikayetçi olur ve işsizlikten dem vurur. Ancak yaptığımız bir çok araştırmada istikrar ve AK Parti dışında alternatif bir parti bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar AK Partiye oy verdiklerini belirtiyor dedi.

 

Rotahaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.