banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak beraat kararı

Siyasette dürüstlük önemlidir

 

AK Parti tarafından yürütülen Siyaset Akademisi beşinci haftasında kaldığı yerden devam etti. 

AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür’ün yanı sıra Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman’da ders dinleyenler arasında hazır bulundu

Felsefeci Hüseyin Aykut ilk konuşmacı olarak Siyaset Akademisi katılımcılarına bilgi verdi. Aykut; Siyasal Etik başlıklı sunumunda her şeyin bir etiği var da siyasetin olmaz mı? Dedi.

Sakarya Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aykut, Harran Üniversitesinde de öğretim üyeliğini yaptığını ve Urfa’yı iyi tanıdığını ifade etti.

Aykut; Kanun devleti ayrı hukuk devleti ayrı derken, yaptığın hareket kanuna uygun olabilir ama hukuka uygunluk tartışılır” dedi.

Hüseyin Aykut siyasal etik konusunda örnekler vererek Siyaset sonuç alma işidir. Ama ahlakı unutmadan ve ayrı tutmadan” dedi.

Modern hayat ve mutlak iktidar insanı bozduğunu ifade eden Hüseyin Aykut; elimde sihirli reçete yok. Ama vicdanen kendini muhafaza edecek bir dizi önlemleri de kendiniz alabilirsiniz” dedi.

Siyaset akademisi ilk dersi yaklaşık iki saat sürdü. Daha sonra verilen aranın ardından ikinci ders başladı.

İkinci derste iletişim uzmanı Fatih Akbaba ders verdi. Derse bir hikayeyle başlayan Fatih Akbaba kıssadan hisselere önem verilmesi gerektiğini belirtti.  Gazi üniversitesi Trük Dili ve Edebiyat mezunu olan Akbaba aynı zamanda bir derginin editörü ve başyazarlığını yapıyor. İletişimin önemine değinen Akbaba; “İletişim dille yapılan değildir. İletişim bir çok çeşidi vardır. Ama en önemlisi dürüstçe ve olduğun gibi görünmektir” dedi.

Fatih Akbaba; “İster siyasetçi olsun, İster bürokrat olsun, ister esnaf olsun, ister öğretmen olsun, ister öğrenci olsun bir kişi ne olursa olsun öncelikle insandır. İnsan olduğunu ve dürüst davranmak zorunda olduğunu kişi unutmayacak” dedi.

Konuşmasına ekranda gösterdiği fotoğraflar ve VTR’lerle destekledi. Zaman zaman kısa hikayelerle mesajlar verdi. Konuşmasının bir bölümünü ise Akademi katılımcılarıyla diyalog şeklinde oldu.

Siyaset Akademisi Urfa City (Mozaik) AVM nikah salonunda cumartesi günleri saat 10: 00 ile 14: 00 saatleri arasında düzenleniyor.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.