banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Siyaset fedakarlık ister
Siyaset akademisine kayıtlı olanların katıldığı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Nusret Urmak’ın sunumuyla SGK İl Binası Konferans Salonunda İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve Belediye Başkanların katılımı ile gerçekleşti.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez Siyaset Akademisi son hafta programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Etyemez, “ Ülkenin sorunlarını çözmeye aday insanların siyaset akademisine katıldıklarını” belirtti.

Etyemez; “Eğitimciyim, sorunların eğitimle çözüleceğine inanıyorum. Siyaset mesleğinin de bir eğitimi gerekirdi. Siyaset mesleği caziptir. Ama ülkenin sorunlarını çözmeye talip olan siyasetçi fedakarlık yapmak zorunda. Evinden, çoluk çocuğundan, işinden zamanından vs fedakarlık şart. Çünkü siyaset ülkenin, insanın sorunlarına talip olmaktır. İnsanların yükünü sırtlayıp çözmektir” dedi.



Daha sonra başlayan akademi dersinin ilk sunumu Kişisel Gelişim Uzmanı Handan Öztürk ‘İçsel Motivasyon’ başlıklı sunum yaptı. İçsel motivasyonun önemine dikkat çeken Öztürk; “Motivasyonu sağlamak için bir çok kriter vardır. Güven, Özgüven, Motivasyon, İletişim, Karamsarlık, Stres, Üretkenlik, Engeller, Konumlandırmalar, kabul görme, başlıkları her insanın hayatında zaman zaman karşılaştığı durumlardır. Olumsuz bir yüz ve duygu ile pozitif hareket çıkarılmaz. Olumlu düşünce ve duygularla pozitif yaşam elde edilebilir” dedi.



Verilen aradan sonra ikinci dersi ise Prof. Dr. Ömer Çaha ‘Demokrasi ve İnsan Hakları’ başlığı ile sunum yaptı.

 

Demokrasi ve insan haklarının evrensel birer değer olduğunu vurgulayan Prof. Çaha, Tarihten örnekler vererek İnsan Hakları ve Demokraside gelinen noktaya değindi. “Orta çağdaki yaşam ve İslam inancı ile kıyaslanan insan hakları büyük farklar ortaya koyuyor. Türkiye’de ise çok partili sisteme geçiş ile demokrasi ve insan haklarında önemli bir noktaya geldi. Ancak mevcut anayasa yerine yeni tasarlanan anayasaya insan hakları ve demokrasiye daha çok vurgu yapılmalı ve insan onuru korunmalıdır” dedi.



Akademinin sonunda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yeter Tuncay tarafından Handan Öztürk’e, Karaköprü Belde Teşkilat Üyesi İbrahim Halil Özbek ise Prof. Dr. Ömer Çaha’ya günün anısına gümüş işlemeli fincan takımını hediye edildi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.