banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Siyaset akademisinde Özsağır; Türkiye hızla değişiyor

Ekonomist Doç Dr. Arif Özsağır ilk konuşmacı olarak Siyaset Akademisi katılımcılarına bilgi verdi. Özsağır; Türkiye o kadar hızlı ve büyük değişim yaşıyor ki, Türkiye’de yaşayanlar bu hızlı ve büyük değişimin farkında olmayabilir. Bir de yurt dışından Türkiye’yi izleyin de değişimi fark edin” dedi.

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Ekonomist Doç Dr. Arif Özsağır, “2000’ li Yılların Ekonomisi ve Siyasal Ekonomi” başlıklı sunumunda ekonomik olarak yaşanan süreci rakamlar ve grafiklerle dinleyicilere aktardı.

Doç. Dr. Özsağır; Kriz bizi teğet geçti söz vardı. Bununla ilgili olarak çok şey söylendi ve yazıldı. Ancak şimdi itiraflar geliyor. Evet, kriz bizi teğet geçmiş diye. Çünkü krizden dünya yüzde 10 etkilenirken Türkiye’ye yansıması yüzde 6 oldu” dedi.

Ekonominin rüzgardan bile etkilendiği ama asıl etkilenmenin siyasi ayağı olduğunu ifade eden Doç. Özsağır; Siyasetin önemli ayaklarından biri Ekonomidir. Bir hükümeti devirdiler nice banklarımız ve fabrikalarımız battı. Daha sonra biraz toparlanır gibi oldu. Tek başına ekonomiye hükmeden bir iktidar geldi.  Parti kapatma davası açıldı, yetmedi Cumhurbaşkanlık seçimlerinde kaos oluşturuldu. Bunlar ekonomiyi yaralayan etkenlerdi. Sağlam ve kontrol edilebilir bir sistem kuran AK Parti hükümeti IMF ile ilişkileri kesti. İşte ekonominin geldiği durum bu” dedi.

Türkiye olarak çok girişken bir ruha sahip insanlarımız olduğunu ifade eden Özsağır; “Yeter ki biz bu insanlarımızın önünü açalım. Bakın bir örnek vereyim; Almanya’ya kas gücüyle çalışması için insanlarımızı gönderdik. Şimdi o insanlarımız işveren olmuşlar” dedi.

İlk oturumdan sonra ara verildi. Daha sonra ikinci oturumda yönetici ve kişisel gelişim uzmanı R. Şafak Keklik “Liderlik ve Yöneticilik” başlıklı bir sunum yaptı. Zaman zaman VTR’lerle konuşmasını destekleyen Keklik; Kendine güveni olamayan hiçbir işi başaramaz” dedi.

Danışman ve Yönetici R. Şafak Keklik bir liderde olması gereken özelikler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

AK Parti tarafından yürütülen Siyaset Akademisi Cumartesi günü Urfa City (Mozaik AVM) Siyaset akademisi programına AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Siyaset Akademisine kayıt yapanlar hazır bulundular

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.