banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Siyaset akademisi ilk dersle başladı
Belediye Eski Nikah Salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Siyaset Akademisinde Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman selamlama konuşması yaptı. Akman; “Eskiden siyaset kurunun itibarı yerlerde sürünüyordu. AK Parti döneminin başlamasıyla itibarın yükseldiğini görüyoruz. Başka siyasi partinin yapamadığı bu tür programlarla temiz siyaset arenasına katkı yapıyor” dedi.

 

Kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise Siyaset Akademisi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Eğilmez; “Siyaset Akademisi derslerimiz 7 hafta sürecek. Her hafta iki ders şeklinde olacak. Bu derslerin sonunda yapılacak sınavda katılımcılara sertifika verilecek. Birinciye ise Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan sertifikasını verecek” dedi.

 

İlk dersi “Siyasal İletişim” başlığı ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu verdi. Uslu; “ İletişim teknolojilerinin hızla gelişmesinin bir neticesi olarak, siyaset çevremizdeki hemen her şeye iletişim marifetiyle karışmaktadır.

Fakat her şeye rağmen her iletişim “siyasal iletişim” değildir. Herhangi bir iletişimin siyasal boyutları olabilir, ama bu durum iletişimi siyasal yapmaya yetmez.

Siyasal iletişim, “siyasi aktörler ile vatandaşlar arasında gerçekleşen ve siyasi sonuçları olan iletişim şeklidir. Siyaset Kurumu her şeye karışan ve her şeyden etkilenen bir kurumdur. İletişim çağındayız. İletişimin stratejik bir konumu vardır. Eğer iletişimi iyi kullanırsak “Siyasal İletişimi” başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş oluruz.

 

İkinci dersi ise, “Demokrasi kültürü ve siyasi kimlik” başlığı ile AK Parti MKYK üyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı verdi.

Siyasi kültürün değişmesindeki en önemli adımların AK Parti tarafından atıldığını belirten Prof. Bağlı; “Çözümsüzlük üzerine kurulan Kıbrıs meseli, terör sorunu gibi kangrenleşmiş sorunları AK Parti ben çözerim dedi. Artık dış dünyada bu iki sorundan dolayı Türkiye suçlanmıyor. Çünkü hükümet risk alarak çözmeye çalışıyor. Büyük oranda da başarılı oldu.

Günümüz Türkiye’si için günü yakalamak lazım. Bugün Türkiye Cumhuriyeti için de aynı durum söz konusudur. Eğer medeni dünya ile paralellik arz eden bir vizyonla ve yaklaşımla olup bitenler takip edilmez ve buna uygun bir yapılanmaya gidilmezse benzer bir hezimetle karşılaşılması kaçınılmaz olacaktır. Bugün dünyanın pek çok bölgesinde ülkemizde görülen çatışmalara benzer sorunlar yaşanmakta ve dünya bu sorunları birçok alanda var olan paradigmalardan bağımsız bir biçimde ele almamaktadır. Sosyal, ekonomik, siyasal ve felsefi alanlardaki değişimlere uygun bir söylem geliştirerek sorunların tartışılmasını ve buradan da çözüme kavuşturulmasını planlamakta ve buna göre de politikalar izlenmektedir. Türkiye de bu yolu takip etmek durumundadır” dedi.

Katımcıların soruları ile Siyaset Akademisi ilk dersi sonra erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.