banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Siverekte'ki 133 kişilik sınıflar Sorunu TBMM'de

Türkiye Büyük Millet Meclisine Milli Eğitim Bakanı  Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verilen soru önergesinde;  Sınıfların mevcut sayısının düşürülmesi için bahsedilen okula ek derslikler yapılacak mıdır? Yapılacak ise inşaata ne zaman başlanacaktır? Derslik yapımı sırasında öğrencilerin eğitiminin aksamaması için ne gibi tedbirler alınacaktır? diye sordu.

Demir soru önergesinde; "Resmi rakamlara göre, derslik başına düşen öğrenci sayısının 48 olarak açıklandığı Şanlıurfa’da, Siverek ilçesine bağlı Çıkrık Köyü’ndeki Raif Mumcu İlköğretim Okulu’nun 1′inci sınıfında, bu sayı 3′e katlanmış durumdadır. 2 bin nüfuslu Çıkrık Köyü’nde taşımalı eğitim kapsamında olan, 1285 öğrencili ve 8 derslikli okulun 1-A sınıfında 133, 1-B sınıfında ise 130 öğrenci eğitim görmektedir.

Öğrenciler sıralarda 4’er veya 5′er kişi oturmaktadır. Öğrenciler mağdur, veliler ise çocuklarının sağlıklı eğitim alamaması yüzünden şikayetçidir. Konuyla ilgili olarak, kamuoyuna ve basına da yansıyan “eğitimde ayrımcılık” iddiaları da söz konusudur.

Bu bağlamda,

1- “4+4+4 eğitim sistemi kapsamında ülkenin dört bir yanına açılan yüzlerce imam hatip okulu, kapasitelerinin çok altında öğrenci ile eğitim verirken ve önemli bir bölümü boş kalırken, Şanlıurfa’da bahsedilen okulda 1. sınıf öğrencilerinin 133 kişilik sınıfta eğitim görmekte oluşunun, AKP’nin eğitim konusundaki önceliklerini ve ayrımcılığını çarpıcı biçimde gözler önüne serdiği” şeklindeki iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

2- Sınıfların mevcut sayısının düşürülmesi için bahsedilen okula ek derslikler yapılacak mıdır? Yapılacak ise inşaata ne zaman başlanacaktır? Derslik yapımı sırasında öğrencilerin eğitiminin aksamaması için ne gibi tedbirler alınacaktır?

3- Çıkrık Köyü'ne daha büyük bir okul yapılması ile ilgili olarak, Bakanlığınız bünyesinde herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa, yeni okula ne kadarlık bir bütçe ayrılacaktır? Okul inşaatına hangi tarihlerde başlanması ve tamamlanması düşünülmektedir? Yeni okul tamamlanana kadar, adı geçen okuldaki öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi ve eğitimin sağlıklı olması için, “acil olarak” nasıl bir çözüm bulunacaktır?" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.