banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Siverek'te Tarihi Gün, Milli aşireti geri dönüyor

Milli ailesi yıllar sonra doğdukları köye gelecekler. Bu tarihi gün için Bakan Çelik, Milletvekili Gülpınar, Vali Güvenç ve il Başkanı Eğilmez'in büyük katkıları oldu.

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe tarihi bir güne tanıklık edecek. 1978 yılında PKK olaylarının yaşandığı ilk yıllarda  Siyasi sığınmacı olarak önce Suriye, ardından İsveç'e sığınan ve yaklaşık 30 yıl bu ülkede yaşayan Milli Aşiretinin ileri gelenlerinden Mehmet Milli ve ailesi, Devlet yetkililerinin varlığı ile doğdukları topraklara geri dönüyorlar.

 

Türkiye'de iç karışıklığın en süt seviye çıktıüı ve adeta Devletin yetkisinin olmadığı günlerde yurt dışına kaçan binlerce  aileden birisi olan Milli Ailesi, bugün Devletin varlığı ile doğdukları topraklara geri dönüyorlar. Siverek ilçesine bağlı Tutumlu köyü, pazartesi günü tarihi bir günü yaşayacak .

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Vali  Celalettin Güvenç , Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Yusuf Eğilmez'in uzun süredir göstermiş oldukları gayretler sonucu işgal altındaki Tutumlu köyü  hak sahibi olan Milli ailesine teslim edildi. Milli ailesi ile Karakaya ailesi arasında sağlanan barış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'te katılacak.

 

Ak Parti Hükümetinin Kürt açılımı projesinden sonra Türkiye'ye dönüş kararı alan Milli ailesi, köylerine yerleşen ve topraklarını işleten ailelerin çıkması için uzun süre mücadele veriyorlardı. Devlet yetkililerinin tarafları ikna etmesi sonucu Siverek ilçesinde bir ilk gerçekleşiyor. Tutumlu köyü Pazartesi gününden itibaren asıl hak sahibi olan Milli ailesine teslim edilecek...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.