banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Siverek'te konuşan Selahattin Demirtaş; İbrahim Ayhan açlık grevine başlıyor
Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş halk toplantıları kapsamında yanında bulunan heyetle beraber Siverek’te halkla buluştu, MYK Üyesi Yıldız AKTAŞ, Şalıurfa İl başkanı, Siverek, Hilvan Viranşehir, Ceylanpınar, İlçe başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen halk toplantısı miting havasında geçti.

Demirtaş konuşmasına başlamadan önce alanda bulunan vatandaşları Kürtçe selamlayarak, “Özgürlük mücadelemizin başladığı Siverek’e selam olsun” dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından başlıklar.

1980 – 1990 Yıllarında Siverek’te Çok acılar yaşandı

Bu dönem artık halk kendi iradesini yerel seçimlerde verecektir. İradenizi elinizden almak isteyen güçlere bunun en iyi cevabı o gün olacaktır. Özgürlük mücadelemizin başladığı bu topraklarda BDP’li bir belediye olmalıdır, bir halk iktidarı olması gerekiyor. Çünkü artık sizler özgür iradenize sahipsiniz. İradenizi sizden almak için 80-90’lı yıllarda ne acılar çektiğinizi çok iyi biliyorum. Devleti arkasına alıp halka yapılan zulümleri unutmadık. Verdiğiniz mücadelenin ve sahip çıktığınız iradeniz için aslında bugün burada sizlere parti olarak teşekkür ediyoruz. Ateşi siz yaktınız İmralı’dan buraya kadar Kürt halkı size minnettardır. Çünkü sizden ana dilinizi almak istediler, böyle bir dil yok, böyle bir halk yok dediler ama siz yılmadınız mücadelenizi bugünlere kadar taşıdınız. Bugün geldiğimiz noktada AKP hükümeti özgürlük mücadelemizi kendine maal etmeye çalışıyor.

Mücadelemizi AKP Hükümetine Kimse Maal Etmeye Çalışmasın

Eğer bugün AKP Kürtlerin haklarını saygı gösteriyorum diyip kürt halkını ceza evlerine atarak mı saygı gösteriyor acaba ? yada saygı gösteriyorsa değerlere bugün İmralı’da bulunan halkın önderine de saygı göstermek zorundadır. Sizin diliniz yok medeniyet bağınız yok diyorlar peki ben başbakana sesleniyorum eğer kendi medeniyetini görmek istiyorsan seni JİTEM bürosuna, Dersime, Zilan’a, Amed ceza evini görmeye davet ediyorum. Gel kendi medeniyetini gör o zaman. Bu nedenle tarihi bir dönemdeyiz, oy verin veya vermeyin ama her kürt vatandaşın bunu açık açık duyurması gerekiyor dünya’ya.

Siverek’li Kenan Evren, Tansu Çiller Dönemini unutmadı

1900’lü yılların başında Ortadoğu coğrafyasında 100 yıl boyunca Kürtleri yok etmek istediler. Kürdistan coğrafyasında yaşayan Kürtler hep zülüm gördü. Siverek ölüm kuyularını, faili meçhul cinayetleri unutmadı. O günden bugüne değişen tek şey iradesini savunan herkes hapsa atılıyor. Eskiden kuyuya atıyorlardı şimdi ise hapse ve buna özgürlük diyorlar.
21. YY özgürlük yüzyılı olacaktır özgür bireyler olarak yaşamak her kürt vatandaşın hakkıdır. Sizlerle beraber bu onurlu yolda yürüyelim.
Tansu Çiller, Kenan Evren, Mehmet Ağar’a diz çökmeyen sizler bugün AKP faşizmini de siz yok edeceksiniz.

AKP Mücadelemizden Rahatsız

AKP hükümeti sloganında durmak yok yola devam diyor. Aslında durmak yok faşizme devam diyorlar, bizde durmak yok direnişe devam diyoruz. AKP hükümeti verdiğimiz mücadeleden rahatsızlık duymakta. Hergün operasyonlar yaparak bizleri susturacaklarını zannediyorlar ama onlar bizi susturmak istedikçe biz sokaklara çıkacağız. Çünkü AKP hükümeti ve bakanı (İdris Naim Şahin) bizzat dile getiriyor. “Biz sizi öldürmüyoruz, içeri atıyoruz en azından” diyor işte görüyorsunuz peki soruyorum size sayın bakan siz halkın iradesini hapsedeceğinizi mi sanıyorsunuz?

İbrahim AYHAN’da Açlık Grevine Başlıyor

KCK diye başlatılan operasyonlar içerde bulunan tutuklu arkadaşlarımız süresiz açlık grevine başlamış bulunmaktalar Siverek’ten onlara selam olsun diyoruz. Şanlıurfa BDP Milletvekili İbrahim AYHAN’DA Pazartesi itibariyle süresiz oruç tutma grevine başlayacağını bildirdi.

AKP ve Cemaat Arasındaki İktidar Kavgası

Bugün dünyada hiçbir örneği olmayan bir yönetimle karşı karşıyayız ne yazık ki. Hangi devlete bakarsanız bakın cemaat’le yönetildiği görülmemiştir.  Ama Türkiye’de  demokratikleşme diyen bir AKP hükümetiyle karşı karşıyayız ama herhangi bir demokratikleşme göremiyoruz.
Cemaat yönetimine baktığınız zaman tek bir lideri olur ve geri kalanlar ise ona tabidir, cemaat içinde herhangi bir seçim olmuyor, tek bir lideri olan cemaatin yönettiği bu ülkede demokratikleşmeden bahsedemezsiniz. KCK yapılanması dedikleri mücadelemizde bizleri Paralel devlet kuruyoruz diye suçlayanlar Cemaat ve AKP’nin paralel devletini neden görmüyorlar?
1980-1990'lı yıllardaki devlet neyse, bugünkü AKP odur. Gemlik yürüyüşü bunu ortaya çıkarmıştır. Bir hükümet beğenmediği Kenan Evren Anayasasını bile 8-9 Ekim günü uygulamadan kaldırmıştır. 8-9 Ekim günü BDP'liler Anayasanın olmadığı bir ülkede yaşamışlardır. Temel hak ve özgürlükler hiç bir yasal dayanağı olmadan askıya alındı. Valilerin yasakçı anlayışı AKP'nin yerel izdüşümü olmuştur.
1990'lı yıllarda da aynıydı. 'Ben devletim' derdi, arkanızdan kuşun sıkar, köylerinizi yakardı. Şimdi de aynı devlet karşımıza çıkmış 'beni tanıyor musun, ben devletim' diyor. Bre cahil: Kuyruğun atı salladığı nerede görülmüş. Bugüne kadar tarih böyle bir şey yazmış mı? Sen devletsen tek bir görevin var; halka hizmet edeceksin, köle olacaksın. Başka bir devlet anlayışını tanımıyoruz. Senin gibi bir devleti, zorba anlayışı Kürt halkı tanımıyor.''

BİZ HAZIRIZ, BAŞBAKANA AÇIK ÇEK VERİYORUM

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a sesleniyorum kendisine açık çek veriyorum. Biz hazırız Kürt sorununun çözümü için. Bizim sorunları çözmek için gereken irademiz var eğer seninde iraden varsa gel bu sorunu çözelim. Oturup konuşalım Kürtlerin özerklik hakları, Anayasal hakler, ana dilde eğitim hakkını konuşalım. Siyasi hayatının sonbaharını yaşıyorsun tabi iktidar olduğun sürece doğru yaptığın işlerde oldu olmadı değil. Siyasi hayatının kışına gireceksin gel Kürt Sorununu, başörtüsü, anadilde eğitim sorunlarını çözelim. Yok eğer ben devleti cemaate teslim edip bu sorunları çözeceğim diyorsan bu işin sonu olmaz.
Derdin çözüm değilse devletin yapılarını ele geçirmekse biz zaten buna izin vermeyeceğiz bunun direnişini göstereceğiz. Siverek AKP teşkilatına gidip sorsanız AKP’yi neden destekliyorsun diye sorsan oradakiler bile “welle ez nızzanım” diyecekler çünkü yıllardır hep, AB gireceğiz, başörtüsü sorunu, demokratikleşme iddiasında bulundular ama şimdi artık halk gerçekleri görüyor ve mücadelesini sonuna kadar verecektir.

8 Mart ve 21 Mart’ta sokaklara çıkacağız

8 Mart’ta dünya kadınlar günü 21 Mart’ta nevroz ateşini hep beraber sizlerle Siverek’te yakacağız. Artık özgürlük mücadelemizi daha fazla sokaklarda vereceğiz. Kimse bizi korkutamaz. İrademize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizlerde bu mücadelemizde bizlerle sokaklara çıkın hiçbir şey yapamıyorsanız bizler için dua etmeniz bile yeterli olacaktır.” Dedi.

Yaklaşık 1 saat süren konuşmasının ardından, alanda bulunan herkese teşekkür ederek “Siverek Mücadelemizde örnek olmaya devam edecektir.” Diyerek konuşmasını bitirdi.
Selahattin Demirtaş’ın konuşması esnasında ara ara Abdullah Öcalan adına tezahürat yapan vatandaşlar  olaysız bir şekilde dağıldı.
Haber: Abdullah Lale / GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.