banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte

Siverek'te ilk kez siyaset akademisi düzenlendi FOTOĞRAFLI ve VİDEO

Siverek Gençlik Merkezi salonunda gerçekleşen Siyaset Akademi programın sunuculuğunu İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş yaparken, Akademi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Akademiye Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Erkan Sözen, Mustafa Yavuz, Nusret Urmak, İl Yönetiminden Hacı Yaygın, Fatih Kahya, Abdurrahman Kırıkçı, Mehmet Canpolat, Süleyman Elgün, Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Siverek Yönetimi ve akademiye kayıt yaptıranlar hazır bulundu.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Açılış konuşmalarında konuşan AK Parti İl Başkan Yardımcısı AR –GE başkanı Nusret Urmak; “2008 yılından beri 81 bir ilde Genel Merkez AR –GE başkanlığınca siyaset akademisi eğitim programları düzenlenmektedir. Siyaset Akademisine her siyasi partiden veya hiçbir siyasi partiye mensup olmayanlar katılabilir. Yerel Yönetimler konulu bu akademiye özelikle Siverek ve Hilvan ilçemize yönelik bir çalışma olarak gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

Kürsüye gelen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen; “2023 vizyonuna ve misyonuna duyarlı siyasetçiler Siverek ilçemizden de bu akademi sayesinde yetişecekler” dedi.

 

Hilvan’daki yatırımları dile getiren Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise; “Şanlıurfa’ya büyükşehir statüsünün verilmesinden dolayı Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan Faruk Çelik ve Şanlıurfa Milletvekillerine teşekkür ediyorum. Büyükşehir’e eğitimli siyasetçileri yetiştiren Siyaset Akademisin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Siyaset akademisinin Siverek’te ilgi ile karşılandığını belirten AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik; “Bugün Siverek’imiz adına çok mutlu ve umut verici bir günün idraki içindeyiz. Çünkü siyaset ve eğitimi buluşturan siyaset akademisinin Siverek’imizde yapılıyor olması, hepimizi onure etmiştir. AK Parti, kuruluşundan beri Türkiye'de birçok önemli gelişmelere yöneldi, büyük zaferlere ev sahipliği yapmıştır. Partimiz, bir taraftan Türkiye'yi geliştirmek, kalkındırmak, güçlü demokrasiye sahip bir Türkiye modeli oluşturmak, dünyayla rekabete ve ülkenin yarınlarına güvenle bakmasına sebep teşkil edecek hizmetler verirken; diğer taraftan lider ülke Türkiye oluşturmak için siyaset merkezinin kuvvetlendirilmesini ve güçlendirilmesini sağlayacak çok büyük ve önemli adımlar atmıştır. Bugüne kadar 48 bine yakın mezun veren siyaset akademisi, Türkiye'de birçok meselenin öncülüğünün yapan Türkiye'nin partisi Ak Parti ve dünya lideri Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sayesinde mümkün olmuş ve Türkiye siyasetine, siyaset kurumunu önemli şekilde güçlendirmeye yönelik eğitim anlayışını kazandırmıştır” ifadelerini kaydetti.

 

Konuşmanın ardından, kürsüye kişisel gelişim uzmanı Doç. Dr. Ebubekir Sofuoğlu çıktı. Siyaset akademisinin ilk dersinde “Zaman yönetimi ve stres” konusunda katılımcılara bilgi verildi.

 

Mutlaka yapılacakların not alınması gerektiğini belirten Doç. Sofuoğlu; “Bugünün işini yarına bırakmayın. Bugünün işini yarına bırakırsanız sırtınıza yük olarak kalır. Zamanı en iyi şekilde kullanmak için boş zaman kavramını unutun” dedi.

 

İlk dersten sonra ara verildi. İkinci dersi ise Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu ise “Türkiye’nin Toplumsal Yapısı” başlıklı sunum yaptı. 1800 yılından başlayarak günümüze kadar toplumsal ve ekonomik yapıdan örnekler veren Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu; “Geçmişini bilemeyen bir toplum geleceğini inşa edemez” dedi.

 

Sunumların sonunda AK Parti İlçe yönetimi tarafından hazırlanan Siverek özgü kilimi Karaköprü Belediye Başkanı Doç. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na sunarken, İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen ise Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu’na takdim etti.

 

AK Parti Siverek İlçe Yönetimi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi programı 6 hafta sürecek. 6 haftanın sonunda katılımcılara yönelik sıvan yapılarak sertifika verilecek.

www.balikligol.com

 

 

 

 

 

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.