banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Siverekli Ana Güvenç'e Hasretle Sarıldı-VİDEO


Siverek ilçe merkez ve Güvercin Köyü’nde vatandaşlara AK Belediyeciliği anlatan Celalettin Güvenç, halka hizmetin etmenin şereflerin en büyüğü olduğunu söyleyerek, “Ne ağayız, ne de bey; bir kardeşiniz olarak sizlerin hizmetkârıyız” dedi.
İlk olarak Siverek’e bağlı Güvercin Köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Celalettin Güvenç, civar köy ve mezralarda yaşayan vatandaşların toplandığı alanda kalabalığa seslenerek, “Büyük düşünüyoruz. Irak’la da anlaşacağız, Suriye’yle de anlaşacağız. Bu bölgeye Allah tarafından verilen zenginliklerin ve petrolün başkaları tarafından sömürülmesini de önleyeceğiz. Büyük bir davanın neferleriyiz”
“Gün birlik günüdür” diyen Celalettin Güvenç, “Gün, Allah için milletine, insanına sahip çıkana, sahip çıkma günüdür. En büyük şerefimiz; sizlere hizmet etmektir. Bize güvenin yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.
Konuşmasının ardından yaşlı bir kadının yol talebi üzerine Celalettin Güvenç, parke taşıyla köylerinin döşeneceğini söyledi.
Daha sonra köyde yaşayanlarla birlikte köy yerinde incelemelerde bulunarak, 2013 yılında Siverek’e yapılan yatırımları anlattı.
Siverek tarihinde ilk defa İmar Kanunun 18. Maddesini uyguladıklarını belirten Celalettin Güvenç, bu sayede Dicle Mahallesinde iki okulu birden bitme aşamasına geldiğini ifade etti. Yaptıkları çalışmaları aktaran Celalettin Güvenç, “Herkes gelir burada sizlere palavra atar. Biz, yaptıklarımızı anlatıyoruz. Sadece bu sene 111 kilometre Siverek’e asfalt, 320 kilometre stabilize, 144 kilometre beton yol Şanlıurfa’da ilk defa Siverek’e yaptık. 2 adet menfezin yanı sıra köy içlerine döşenmesi için  80 bin metre kare parke taşı gönderdik. 41 tane içme suyu kuyusu açtık. 4 adet sağlık ocağı, 21 adet okul 200 dersliğin üzerinde, yani Siverek’te 80 yılda yapılan okulun üçte birini 1 yılda yaptık. Buranın su sorununu da ihalesini yaparak, buraya Belediyenin suyunu getireceğiz” dedi.
Suyun, yolun bu devirde lafının olmayacağını söyleyen Celalettin Güvenç’e, bir vatandaşın, “Sizden ricamız, buranın ağası, beyi de, aşiret lideri de siz olun” demesi üzerine, Güvenç, “Ne ağayız, ne de bey; bir kardeşiniz olarak sizlerin hizmetkârıyız” şeklinde cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.