banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Siverek'teki Peşkeş İddiaları ile ilgili Açıklama Geldi

Özellkle son bir yıldır AK Parti belediyesinde bulunan Siverek'te iç çalkantıların yaşandığı çeşitler kez haberlere konu oldu. AK Parti Belediye Meclis üyeliğinden istifaya varacak kadar büyüyen ve belediye başkan yardımcısınında istifa ettiği ilçede şimdide peşkeş çekilme iddiasıyla gündemde.

Celal Akıl’ın Twitter hesabından “Paşa konakları, Üçgen park, Fettahlı parkı ve gümrük hanı kime peşkeş çekiliyor, şimdiye kadar Siverek belediye bünyesindeydi ne oldu da kiraya verilecek bu seçim arifesinde!!!” Şeklinde yaptığı paylaşımla gerçek dışı bir iddiada bulundu.
 Celal Akıl’ın iddialarının iftira ve karalama olduğunu açıklayan ilçe belediyesi, cevaben şunları söyledi; "Paşa Konağı, Üçgen Park, Fettahlı Parkı ve Gümrük Hanı’nın kiraya verilmesiyle ilgili dile getirilen asılsız ve mesnetsiz iddiaların gerçeklik payı bulunmamaktadır.
Paşa Konağı, Üçgen ve Fettahlı parklarının her türlü işletmesi ve denetlenmesi Belediyemize ait olan Belet Et ve Et Ürünleri Kes. İşl. İnş. Hiz. San. Ve Tic. Ltd. Şirketi tarafından yapılmaktadır. Söz konusu sosyal tesislerin kiraya verilmesiyle ilgili alınmış karar olmamasına rağmen ‘peşkeş’ iddiası ise ancak iftira ve karalamadır.
Gümrük Hanı 2886 sayılı devlet ihale kanununa göre ilk olarak 2013 – 2014 yıllarında ihale edilmiş göreve geldiğimiz 2014 yılını müteakip 2015 yılı içerisinde kira sözleşmesinin tamamlanmasının ardından açık teklif usulüyle ihale edilmiştir. Yapılan ihaleler kamera kayıtları önünde yapılmıştı.
2015 yılında 3 yıllık olarak ihalesi yapılan Gümrük Hanı’nın kira sözleşmesi 2018 yılında süresi dolmuş yeniden açık ihale usulüyle ihalesi yapılmıştır.
       Söz konusu asılsız ve yalan iddiaları gündeme getirmek suretiyle kurumumuzu yıpratmaya yönelik yapılan algı operasyonlarının hizmet azmimizi kıramayacağının bilinmesini isteriz. Haksız ve gerçek dışı beyanlarda bulunarak iftira niteliğinde paylaşımlarla yer edinmeye çalışanlara halkımız her daim gerekli cevabı vermiştir.
-İddia sahibi, iddiasını ispatlamakla mükelleftir!
Söz konusu asılsız iddiaları sosyal medya hesabından dile getirerek, ‘çamur at, izi kalsın’ mantığıyla iftira atanlara hatırlatmak isteriz ki; eğer ispata yönelik bir şey varsa, hukukta kaide şudur, müddeiiddiasını ispatlamakla mükelleftir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.