banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Siverek 34 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi

Siverek deyince akıllara 'Bucak aşireti' gelir. "Bucak aşiretinin bölgede çok güçlü olduğu" algısı 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerden sonra yerle yeksan oldu. Siverek Belediyesi'ni 20 yıldan beridir yöneten Bucak aşiretinin temsilcisi, aynı zamanda eskibelediye başkanı olan ve Demokrat Parti'nin adayı Ali Murat Bucak, AK Parti'nin adayı Resul Yılmaz karşısında kaybetti.

AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın katkısının da büyük olduğu seçim zaferinde AK Parti'nin adayı Resul Yılmaz yüzde 46,7; DP'nin adayı Ali Murat Bucak yüzde 29,5 oy alırken BDP'nin adayı Metin Özbadem ise yüzde 22'lik bir oy oranına ulaştı.

HALK 'DEĞİŞİM ŞART' PAROLASINA DESTEK OLDU

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız AK Partili Gülpınar, "Siverek'te 34 yıldır iktidar partisi ile yerel yönetimler buluşmamıştı. AK Parti'nin 'değişim şart' parolasıyla yola çıktığı buyarışta halk da değişimden yana olduğunu AK Parti'ye verdiği büyük destekle kanıtladı. Bugüne kadar iktidar partisine fırsat vermeyen Siverekliler, Türkiye ve bölgede normal siyasetin hayata geçtiğini ve devletin gücünü gördü. Bundan dolayıdır ki, AK Parti burada başarılı oldu" açıklamasında bulundu.

Mazbatasını alarak göreve başlayan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise yaptığı açıklamada, ‘Siverek'te hiçbir kesimi dışlamadan, herkesi kucaklayacak bir belediyecilik anlayışıyla hizmet gerçekleştireceğine dikkat çekti.

Ömer Süt / Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.