banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, gazetecilerin çözüm süreci ve yerli otomobil ile ilgili sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, ‘tek parti iktidarı olursa çözüm süreci buzdolabından inecek mi?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Bakan Işık, Çözüm Sürecinin buzdolabından inmesinin tek şartının PKK’nin silahları tamamen bırakıp, gömmesi ve Türkiye’nin dışına çıkması olduğunu, bu olmadan çözüm sürecinin buzdolabından inmeyeceğini söyledi.

Sürecin akamete uğramasının sorumlusunun PKK olduğunu belirten Bakan Işık, PKK’nin seçimlerin sonucunu yanlış okuduğunu ve ‘Nasıl olsa geçici bir seçim hükümeti var. Bu kadar zayıf bir hükümet bize operasyon kararı alamaz. Uluslararası konjonktür de lehimize.’ diye yanlış bir hesap yaptığını ve bu yanlış hesabın ağır bedellerini ödediğini ifade etti.

Bakan Işık yerli otomobillerle ilgili bir soru üzerine de,  “Bir babayiğit bu işin riskini üstlenecek. Sermaye koyacak. Şu anda bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Belki bir babayiğit çıkacak ve tamamını ben yaparım diyecek. Belki de bir konsorsiyum olacak. Belki de farklı bir model olacak. Ama biz devlet olarak, hükümet olarak bu projeyi Allah’ın izniyle hayata geçireceğiz. Bunları, konular olgunlaştıkça paylaşacağız. En büyük hassasiyetimiz, bazı konuları olgunlaşmadan açıklayıp projenin akamete uğramasını istemiyoruz. Benim arzum bu otomobilin lansmanını Sayın Başbakanımızın yapmasıydı. Fakat Bakanlar Kurulu’nda tam biz sunum yapacaktık ki HDP’nin bakanları istifa etti. Gündem değişti, sunumu yapamadık. Bir sonraki Bakanlar Kurulu’nda sunum yapacaktık ki, Ankara’daki elim terör saldırısı meydana geldi. O da olmayınca bazı gazeteler de bunu fırsat bilerek ‘Bizi kandırdılar. Bunlar prototip yapacaklardı. Nerede prototipler?’ deyince biz de gösterdik. Türkiye’nin menfaati için en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz ve inanıyorum ki babayiğit veya babayiğitler de çıkacak ve bu proje hayata geçecek."

Bakan Işık daha sonra programına devam etmek üzere toplantının yapıldığı salondan ayrıldı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.