banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Şifreli Pankart Günün Konusu Oldu
İzmir'deki 4. Olağan İl Kongresine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için parti teşkilatının açtığı pankart günün konusu oldu. Pankart şifreliydi... Hologram olarak düzenlenen pankartta; "Büyük usta, İzmir'i size hediye edeceğiz" yazıyordu.
Erdoğan, 300 bin lira harcanarak düzenlenen AK Parti İzmir 4. Olağan İl Kongresi'nin yapıldığı Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda, şifreli pankartla karşılandı.
Karşıyaka-Göztepe karşılamasında taraftarlar tarafından açılan hologramlı pankart, Başbakan Erdoğan’nın şerefine partisinin İzmir 4. İl Olağan Genel Kurulu’nda da kullanıldı.
Partililer tarafından yeşil kırmızı renklerde hologram olarak düzenlenen pankartta, "Büyük Usta, İzmir’i size hediye edeceğiz" ifadeleri yer alıyor.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

AK Parti İzmir'de önyargıları kaldırıyor. AK parti korku siyasetini, korkuyla üretilen siyasetini boşa çıkarıyor. AK parti İzmir'de millete hizmet siyasetinin meyvelerini topluyor.

Menderes, bu bölgenin insanıydı. Merhum Menderes bu yola bu bölge insanını alarak yola çıkmıştı. Menderes ozaman 'Yeter söz milletin demişti. Sadece Ege'nin değil tüm türkiye'nin sevgilisi olmuştu. Biz de bu söze birşey ilave ettik; "Yeter söz de karar da milletin dedik.

- Menderes gibi dağları ovaları aşarak milletle kucaklaştık. Kah Aşık Veysel olduk, 'Gidiyor gündüz gece dedik' yürüdük. Kah Ferhatla Şirin olduk; "Dağları deleriz" dedik. Ferhat olduk dağları deldik. Bize "Delemezsiniz, çeteler, cunta var" dediler. Biz de "Çoğu gitti azı kaldı" dedik.

- Biz özü başka sözü başka parti değiliz. Biz hizmet sevdalısıyız. 10 yıldır ne söylüyorsak onu yapıyoruz. Milletimizin beklentilerini yerine getirmeye çalışıyoruz.

- Gündemi belirlenen bir ülke olmayacağız, gündem belirleyen bir ülke olacağız dedik. Şu anda Türkiye gündem belirliyor. Gündem belirlerken de güç devşiriyor.

- Biz korkuları, etnik kökenleri ve milli hassasiyetlerle siyaset yapan bir parti değiliz. Biz milletin partisiyiz.

- Partimiz 81 vilayetin 78'inde milletvekili çıkarmış. 3 ilde milletvekilimiz yok. Şundan hiç endişeniz olmasın. AK parti 780 bin kilometrenin partisidir. Bu iktidar hangi etnik unsur olursa olsun, Türküyle, Kürtüyle, Çerkeziyla, Lazıyla ve Boşnağıyla hepsinin partisiyiz. Biz hepsini yaradandan ötürü sevdik.

- 12 Ağustos 1930'de Mustafa Kemal demokrasimiz açısından çok önemli bir adım attı. Farklı partiler kurulabilmesi için arkadaşlarını teşvik etti. Okyar serbest Cumhuriyet Fırkasını kurdu. O parti sadece 3 ay ayakta kalabildi.3 ay sonra karşılaştığı baskılar sonucu kendini feshetmek zorunda kaldı. Ancak Fethi Okyar silinmeyecek bir iz bıraktı. Çünkü millet meilletin sesi olacak, gerçekleri savunacak bir partiye hasretti. Fethi bey partiyi kurduktan 22 gün sonra İzmir'e geldi. Bir gazete şöyle yazdı "İzmir Fethi Bey'e sarıldı". Sevgiden Fethi Bey'in ceketi yırtıldı. Ancak dönemin hükümeti, Fethi Bey'e çok zorluk çıkardı. Milletle kucaklaşmaması için engeller çıkardı. İzmir'de güvenlik sağlanmadı. Hatta kalabalığa ateiş açıldı. 13 yaşındaki masum bir çocuk bu ateş sonucu öldürüldü. Çocuğu Fethi Beyin önüne getirdiler ve ne dediler biliyormusunuz? "Bakın, ilk kurbanınız" dediler. Herkesin bunlardan ders çıkarması gerekiyor.

- 1930'da nasıl halkın sesini kısmmak istedilerse, milletle kucaklaşmasını engelledilerse bugün de aynı şekilde halkın sesini kısmak istiyorlar. Bunu yaparak en fazla değişimin erken gelmesini engellerler. Değişimin gerçekleşmesi gayreti içinde olduğumuzu her yerde söyledik. Korku bulutlarını dağıtmanın mücadelesini verdik, vermeye de devam edeceğiz.

- Allah'tan başka, milletden başka hiçbirşeyden korkmadık, çekinmedik, milletin çekinmesine de izin vermedik.

- Şiddete başvurmadan, hakaret etmeden herkes açık sözlülükle konuşsun istiyoruz. Kimse kendi yaşam tarzı dışındakilerin bastırılmasını, etkisizleştirilmesini istemesin. 75 milyon her türlü farklılığıyla, insanca, kardeşçe yaşayacaktır.



- 9 yıldır her alanda toplumsal barışı güçlendirecek adımlar atıyoruz. Hakları genişletmeye çalışıyoruz. Baskılara, hukuksuzlara son vermeye çalıştık, son vermeye de devam ediyoruz.

- Artık, MHP de, CHP de, BDP de korku siyasetini bir kenara bırakmak zorundadır. Buna kimsenin hakkı yoktur. Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Bizim izleyeceğimiz yol belli. Zihnimizin arkasında asla farklı şeyler yok.

- Gençler bizde etnik milliyetçilik yok, İzmir'de ne varsa Van'da da o oalcak dedik. Biz de dinsel milliyetçilik de yok. Bu ülkede müslüman, hristiyan, musevi , alevi var ama ayrımcılık asla yok.

- Bu ülkede bir başbakan, 2 bakan idam edildi. Bu ülkede millet artıl yapanın yanına kar kalmayacak diyor. Biz kefenimizle yola çıktık.

-Sayın Demirel ne diyor, '28 Şubat'ı sorgulayanlar, birileri de gelir onları sorgular'. Yazık, yazık... Bu ülkede bir şeyler oluyor, 'Bu ülkede artık yapanın yanına kar kalmayacak' diyor millet. Şu anda sizler bu tür tehditlerle, atılan adımları ve onların sahiplerini ürkütemezsiniz. Biz hep söyledik, kefenimizle yola çıktık ve kefenimizle yol almaya devam ediyoruz.

-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin kimseye yaşam tarzı dayatmamasını, ideoloji enjekte etmeye kalkmamasını istediklerini belirterek, ''Kimse kendi varlığı için başkasının yokluğunu temenni etmesin. Kendi yaşam tarzı için başkasınınkini bir tehdit, bir problem olarak lanse etmesin. Bu ülkede 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her türlü farklılığıyla özgürce, insanca, kardeşçe yaşayacaktır'' dedi.

-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de çeteler ve mafyatik örgütlenmeler döneminin kapandığını, milli iradeye kast edenlerin ürediği bataklığın kapatıldığını belirterek, ''Darbelerden medet uman, darbelerden rant devşirmeye çalışan siyasetçilerin umutları bugün artık kırılmıştır. Darbelerden çıkar devşirmek isteyen ekonomi çevrelerinin hevesleri artık kursaklarında kalmıştır. Darbe paranoyası üzerinden korku salmak isteyenlerin de artık beklentileri kursaklarında kalmıştır. Bugün milli iradeye sahip çıkan, milli iradeyi namusu, şerefi onuru bilen bir iktidar iş başında. Bugün milli iradeye kol kanat gelen, milli iradeyi kanıyla canıyla savunan bir millet var'' dedi.

ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.