banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

'Şiddet Kürt sorununun çözümüne katkı sunmaz'

KDP Genel Başkanı Sertaç Bucak, bölgede yaşanan olaylar üzerine yaptığı değerlendirmede, PKK’nin çukur siyasetini benimsemediklerini belirterek, şiddetin Kürt sorununun çözümüne katkı sunmayacağını ifade etti.  

Kürdistan Demokrasi Platformu (KDP) Genel Başkanı Sertaç Bucak, bölgede yaşanan şiddet sarmalına yönelik yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Hendek siyasetine başından beri karşı olduğumuzu ifade ettik. Çünkü hendek siyasetiyle Kürt sorunu çözümlenmez, Kürt sorunu daha da karmaşıklaşır. Bizim ülkemiz, kasabalarımız, tarihi yerlerimiz yerle bir oluyor, insanlarımız yaşamlarını yitiriyor. Kürtler yeniden göç etmek zorunda kalıyor ve perişan oluyorlar. O açıdan bu siyasetin bir çıkmaz sokak olduğunu düşünüyorum."

Şiddetin kimden gelirse gelsin Kürt sorununun çözümüne destek sunmayacağını vurgulayan Bucak, "Kürtler mücadele etmelidir ama barışçıl, demokratik ve siyasal biçimde hak arayışını yapmalıdır. Bunun Kürtler için daha faydalı olduğu inancındayım. Kürtlerin ölerek değil, yaşayıp mücadele ederek daha çok başarı elde edebileceklerine inanıyorum. Bu meşakkatli bir yoldur, ama insanlar öleceğine, ülkemiz harap olacağına bu yolu tercih etmek daha doğrudur diye düşünüyorum. Hendek siyasetini benimsemiyoruz. Şiddetin de kimden gelirse gelsin Kürt sorununun çözümüne destek olacağına inanmıyoruz.” dedi.

Batman’da Molla Mustafa Barzani’nin 37'inci ölüm yıldönümü münasebetiyle yapılacak anma programı hakkında da açıklama yapan Bucak, şu ifadeleri kullandı: “Molla Mustafa Barzani hiçbir zaman savaşı benimseyen bir lider değildi. Kendisi dağa çıktığı zamanda, ‘Biz hiçbir zaman savaşa meraklı olmadık, savaş insanların ölümüne, ülkenin yıkımına yol açar. Ama bizi yönetenler bize hakkımızı vermediler. Onun için ben çok nefret ettiğim bir şeyi yapmak zorundayım. İnsanlarımla birlikte savaşmak zorundayım. Çünkü halkımızın yaşaması, var olması buna bağlıdır’ diyen bir liderdi. Yaşamı boyunca bu halkın uğraşı için mücadele vermiştir. Farklı görüşlerden olsa bile hiçbir zaman Kürtlere düşmanlık etmemiştir. Farklı dinlerin halkları Molla Mustafa Barzani’nin döneminde korunmaya başlanmıştır. Barzani yaşamı boyunca Kürt halkının mücadelesine hizmet etmiştir.” dedi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.