banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Yaşanan şiddet olaylarına değinen Bozan, “Hendek kazmalar, sokağa çıkma yasakları sonucu devam etmekte olan şiddet, gelecek için bizi ciddi şekilde endişelendirmektedir. Bunun en fazla zararını Kürt halkı yaşamaktadır. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmadığı gibi, ticaret de durmuş, esnafımız çek ve senedini ödeyemez hale gelmiştir. Şiddetin bir hak arayış yolu olarak görülmesini doğru görmüyoruz. Kürt halkının geçmişten günümüze haksızlığa uğradığını söyleyenlerin, Kürt halkını bizzat kendilerinin mağdur etmesini anlamak mümkün değildir.” dedi.

Suriye’de yaşanan çatışmalara da değinen Bozan, “Beşşar Esed, İran, Rusya ve Avrupa ülkelerinin, Müslüman Suriye halkının kanı ve Suriye toprakları üzerindeki planları, güç gösterileri devam etmektedir. Türkiye’nin de bu bataklığa çekilmesi için başta ABD ve diğer ülkeler büyük bir gayret göstermektedir. Bu konuda Türkiye’nin akli selim ve soğukkanlı olmasını ABD’ye güvenememesini hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Batılı ülkelerin bütün ilişkilerinde çıkar ve menfaat esas alınır”

Antalya’da gerçekleşen G20 zirvesini de gündemine alan Bozan şunları söyledi: “Emperyalist ülkeler mazlum ülkeleri paylaşmak, sömürmek, işgal etmek ve oyalamak için BM, NATO, IMF, Dünya Bankası, AB gibi uluslararası çeşitli kuruluşlar kurmuşlardır. Bunlardan biri de G20 ülkelerinin oluşturduğu birliktir. Bilindiği gibi batılı ülkelerin bütün ilişkilerinde çıkar ve menfaat esas alınır.”

“Şehadet ve şehitlerin kanı İslam coğrafyasını besler”

Bangladeş’te Cemaat-i İslami Hareketinin Genel Sekreteri Ali Ahsan Mücahid’in idam edilmesine de tepki gösteren Bozan, “Şehadet ve şehitlerin kanı İslam coğrafyasını besler. Bütün İslam âleminin başı sağ olsun diyoruz. Bu diktatörlerin Müslümanları öldürmekle bitiremeyeceklerini, mağlup olacaklarını ve Allah’ın nurunu tamamlayacağına inanıyoruz. Bu kardeşimizin vefatı da bizler için önümüzü aydınlatan ışık olacaktır.” dedi. (M.Hüseyin Temel / Hamza Adıyaman - İLKHA)          

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.