banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Selami Yıldız'de Adaylığını Açıkladı

 

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız AK Partiden Aday Adayı olmak için görevinden istifa etti.

Selami Yıldız; “Hizmette Etkin Olmak İçin AK PARTİ Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı oldum” diyor.

Yıldız yaptığı açıklamada: “ Bugüne kadar üstlendiğim görevleri şahsi talebim üzerine değil, şahsıma yapılan teklifler üzerine hizmet adına yaptım. Milletvekili Aday Adayı kimliğini almak, makam, mevki veya koltuğu korumak veya üst makamlara atanmak için değil, 26 yıllık hizmet tecrübemden edindiğim bilgi birikimimden yola çıkarak, yerel dinamiklerin, toplumsal talebin ve yakın çevremin talebi üzerine Hizmette Etkin Olmak İçin AK PARTİ Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı oldum. Tabandan gelen, erdemliler hareketinin içinde olan Araştırmacı-Yazar-Akademisyen ve Bürokrat kimliğim var. Toplumun talep ve hassasiyetlerini, memleketin sorunlarını çözümleriyle birlikte biliyorum. Toplumsal değişim ve dönüşümün farkında, ötekileştirmeden memlekete hizmeti önceliğime almaktayım. Sosyal dönüşümü, memleket adına gerektiğinde tavır koyabilmeyi önemseyen; ortak akıl ve ekip ruhuyla çalışmayı ilke edinen; Urfa’nın yetiştirdiği, Urfa’da yaşayan ve Urfa’ya hizmeti ibadet kabul eden, emanetin sorumluluğunun bilincinde, tecrübeli, donanımlı ve dinamik biriyim. Bugüne kadar hep Urfa ile yoruldum, Urfa ile yoğruldum. Daha fazla yorulmak, hayalimdeki Urfa’yı birlikte oluşturmak adına yüreğimi ve geçmişteki çalışmalarımı ortaya koyuyorum. Daha fazla hizmet etmek ve hizmette etkin olmak adına herkesin desteğini bekliyorum.”

SELAMİ YILDIZ KİMDİR?

1965 yılında, Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa’da yaptı. Yüksek öğrenimini A.Ü İşletme Fakültesi’nde, yüksek lisansını ise, HR.Ü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yaptı.  Şanlıurfa Belediyesi’nde, Şanlıurfa Devlet T.H.M. Korosu’nda, Harran Üniversitesi’nde Halkbilim Uzmanı olarak çalıştı. Üniversitedeki akademik görevinin yanı sıra, 100 civarında sosyal ve kültürel projede yöneticilik ve koordinatörlük yaptı. 2005 yılında Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı. 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adaylığı için 10 Mart 2011 tarihinde görevinden istifa etti. TBMM Başkanlığında Yayın Danışmanlığı; Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi ile Şanlıurfa Sosyal Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Derneği’nde Kurucu Üyelik ve Yönetim Kurulu Üyeliği; Şanlıurfa Kent Konseyi ile Şanlıurfa Valiliği Çevre Koruma Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyeliği; Şanlıurfa İli Kültür Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu. MİYAR Araştırma ve Tanıtım Grubu’nda Kamuoyu Araştırmaları Sorumluluğu; Harran Dergisi, Akademik Bakış Dergisi ve ŞURKAV dergilerinde Yayın Kurulu Üyeliği ve Yayın Yönetmenliği; Şanlıurfa Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çıkardığı Şanlıurfa konulu yayınlarda Yayın Koordinatörlüğü ve Yayın Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Sivil Toplum Kuruluşlarında, kamuoyu araştırmalarında, sosyal ve kültürel projelerde, yayın çalışmalarında üstlendiği görevlerini halen etkin olarak sürdürmektedir. Şanlıurfa halk kültürü üzerine yaptığı araştırma ve incelemeleri, birçok dergi ve gazetede yayınlandı ve yayınlanmaktadır. Şanlıurfa konulu yayın çalışmalarından dolayı Türkiye Yazarlar Birliği 2009 Yılı En İyi Şehir Kitaplığı Ödülü; sosyal ve kültürel projelerdeki etkin çalışmasından dolayı resmi ve sivil birçok kurum tarafından ödüller aldı. Selami YILDIZ evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yayınlanan Eserleri

1) Şanlıurfa’da Enbiyâ Kıssaları

2) Harran Dergisi Bibliyografyası

3) Peygamberler Diyarı Urfa

4) Kültür ve İnançlar Diyarı Şanlıurfa Belgeseli Senaryosu (6 dilde baskı)

5) Seçim 2002 Urfa

6) Seçim 2007 Urfa (Baskı Aşamasında)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.