banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Seçmenlerin adres değişikliği için bugün son gün

7 Haziran’da  yapılacak genel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlardan, adres değişikliği yapmak isteyenler için bugün son gün. Seçimlerde istediği yerde oy kullanmak isteyenlerin adres değişikliğini bugün (9 Mart 2015) saat 17.00’a kadar Nüfus Müdürlüklerine   başvurarak   bildirmeleri  gerekiyor.

Bu tarihten sonra YSK'nın kararına göre seçmen listelerinin askıda kaldığı 12-27 Mart tarihleri arasında yeni adres beyanında bulunanların kayıtlarının onay yetkisi seçim kurullarının yetkisinde bulunuyor.

Adres değişikliği için ne yapılmalı?

-İkamet değişikliği için nüfus cüzdanı aslı ile bulunulan  ilin nüfus müdürlüklerine başvurulması  gerekiyor.

- Şayet başvuran şahsın ikamet ettiği konutta herhangi bir kişi kayıtlı değilse, yani boş ise, bu durumda herhangi bir belge istenmeksizin  kaydı yapılıyor.

- Konutta daha önce bir kayıt var ise, yeni kayıt yapılabilmesi için üzerine kayıtlı elektrik, su ve doğalgaz faturasını ibraz edilmesi  gerekiyor.

- Üzerine kayıtlı herhangi bir fatura beyan edemeyenler ise, apartman yöneticisinden veya bağlı olduğu muhtarlıktan, orada ikamet ettiğine dair yazılı bir belge getirmesi yeterli.

Öğrencilerin yapmaları gerekenler

- Öğrenim gördüğü yerde oy kullanmak isteyen öğrencilerin ikametlerini, eğitimlerinin devam ettiği okulun bulunduğu kente almaları gerekiyor.

- Evde kalıyorlarsa üzerlerine kayıtlı fatura veya kira sözleşmesi ile, yurtta yaşıyorlarsa müdürlükten alınacak bir yazıyla bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine başvuru yaparak seçmen kayıtlarını yaptırabilecekler.

 

Seçmen listeleri 12-27 Mart tarihlerinde askıya çıkıyor

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde oy kullanacakların isimlerinin yazılı olduğu seçmen listeleri 12 Mart'ta askıya çıkarılacak. Mahalle muhtarlıklarına asılacak olan listeler, 27 Mart günü akşam 17.00'ye kadar askıda kalacak.

Bu süre içerisinde listelerde ismi olmayan, seçmen bilgileri yanlış yazılan ya da adres değişikliği yapanlar, nüfus müdürlüklerine başvurarak gerekli düzeltmeleri yaptırabilecek.

Düzeltme yapacakların dikkat etmesi gerekenler

Seçmen bilgilerini düzeltmek isteyenlerin sorun yaşamamaları için bunlara dikkat etmesi gerekiyor.

- İsmi seçmen listesinde olmayanların, ikamet ettiği ilçenin nüfus müdürlüğüne giderek adres kaydını yaptırması,

- İkametini taşıyanlar ise, yeni adreslerinde oy kullanabilmek için adlarına kayıtlı, elektrik, su, doğalgaz faturalarından herhangi biriyle seçmen kaydını yaptırmaları gerekiyor.

- düzeltme yapak kişi kiracı ise, noter tasdikli kira sözleşmesiyle ilçe nüfus müdürlüğüne adres beyanında bulunabilecek.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.