banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Seçmen listeleri bugün askıdan iniyor


Yüksek Seçim Kurumu (YSK) tarafından 7 Haziran da yapılacak 25’inci Dönem Milletvekili seçimleri öncesi oy kullanacaklara ait askıya çıkan bilgiler bugün (27 Mart) mesai bitimi ile askıdan iniyor.

14 Martta saat 08.00’de askıya çıkan seçmen bilgileri bugün mesai bitimine kadar askıda kalacak. Bu süre zarfında yapılacak itirazlar dikkate alınarak gerekli düzenlemeler yapılacak. Ayrıca seçmenler YSK’nın web adresinden de bilgilerini kontrol edebilecek.

Seçmen listesinde yanlışlık varsa ne yapılacak

Yüksek Seçim Kurumu tarafından yapılan açıklamada, askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden, kayıtlarında yanlışlık veya eksiklik yahut nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren, seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayanların, bizzat veya ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte; elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurmaları gerektiği belirtildi.  Bununla beraber, nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerektiği bildirildi.

Engelli seçmenlerin durumu

Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin, 14-27 Mart 2015 tarihleri arasında, engellilik beyan formu ile bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerektiği belirtildi.

Öğrenci seçmenler ne yapacak

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrencilerin (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına, yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurması ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmesi gerektiği açıklandı.

Öte yandan, Yüksek Seçim Kurumunun (YSK) web adresinden sorgulama yapan kişi sayısının 3 milyon 7 yüz bini aştı bildirildi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.