banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Seçimleri boykot mu edecekler?

Seçimleri boykot mu edecekler?

Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) sonuç bildirgesinde çok kritik ifadelere yer verildi.

Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) sonuç bildirgesi açıklandı.

Akşam saatlerinde açıklanan iki sayfalık bildirgeyi DTK divan üyesi Tülay Özdemir okudu. AKP'nin seçim güvenliğini ortadan kaldırdığını ileri süren Özdemir, "kongremiz bu süreç devam ettiği taktirde seçime girmeme dahil birçok seçeneği gündemine almıştır" dedi.

Kongrelerinin Ortadoğu'da ve 'Kürdistan'da' yaşanan son siyasal gelişmeleri ile devletin ve hükümetin 'siyasal ve askeri saldırı konseptini' değerlendirmek amacıyla toplandığını söyleyen Özdemir, Ortadoğu'daki halk ayaklanmalarının devrimci öncülükten yoksun olduğunu savundu.

Süriye'de olaylara değinen Özdemir, "Suriye'de yaşanan gelişmeler Kürdistan'ın bu parçası açısından önü alınamaz bir sürecin habercisidir. Kongremiz Suriye rejimine halkımızın demokratik haklarını tanıma ve öz yönetimini kabul etme çağrısı yaparken, Kürt halkına da demokratik direnişini yükseltme, sonuna kadar mücadelesine sahip çıkma çağrısı yapmaktadır. Bu bağlamda tüm Kürt parti ve örgütlerini içinden geçtiğimiz stratejik süreçte rol alma ve ulusal birlik espirisiyle hareket etme, Kürtlerin statüsünü inşa etme sürecine katılma çağrısı yapar" dedi.

"AKP muhatap olmaktan çıktı" Özdemir, Kürt halkının gelinen aşamada statüsüzlüğü asla kabul etmeyeceğini değerlendirdiklerini belirterek şöyle dedi: "Devletleşen AKP'nin kendi iktidarını sağlama almak için başvurmadığı yol ve yöntem bırakmadığını, bununu için halkımıza yönelik olarak soykırım politikalarını devreye koyduğunu, Kürt sorunun çözümüne dair herhangi bir projesinin olmadığını aksine 'Kürt sorunu bitmiştir' denilerek halkımıza statüsüzlüğün dayatıldığı değerlendirilmiştir. Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri değerlendirmeyen, sabote eden hatta hakaret eden , PKK'nın ilan ettiği eylemsizlik kararını yok sayan AKP hükümeti gün geçtikçe pervasızlaşmakta ve katliamcı yüzü daha da bir açığa çıkmaktadır. Son bir ayda yapılan askeri operasyonlarda 30 can yitirilmiş, bine yakın insanımız tutuklanmıştır. Bu durum AKP'yi Kürt sorunun çözümünde bir muhatap olmaktan çıkarmış ve Kürt halkı nezdinde siyasi meşruiyetini kaybettirmiştir" "Seçime girmemeyi tartışıyoruz" DTK Divan Üyesi Tülay Özdemir, AKP'nin seçim güvenliğini ortadan kaldırdığını ileri sürerek, "Her gün yapılan askeri ve siyasi operasyonlarla seçim koşulları fiilen ortadan kaldırılmıştır. Bu operasyonların derhal durdurulmaması durumunda seçim güvenliğinin de tehlikede olacağı ve seçim yapma koşullarının da ortadan kalkacağı görülmektedir. Bu göstermektedir ki Türkiye denildiği gibi bir seçime gitmemekte Kürt halkının özgür iradesini tasfiye etme ve ortadan kaldırma planlamasının olduğu görülmektedir. Bu temelde kongremiz bu süreç devam ettiği taktirde seçime girmeme dahil birçok seçeneği gündemine almıştır" dedi.

Özdemir, 'Demokratik Özerk Kürdistan'ı inşa etme kararlılıklarının ve saldırılar karşısında ki meşru direnişlerini örgütlemedeki ısrarlarının devam edeceğini söyledi. Özdemir şöyle konuştu: "Kongremiz halkımıza on temel talep eksenin de demokratik özerklik statüsünü inşa etmek ve özgürlüğünü gerçekleştirmek için bir seferberlik başlatmış olduğu demokratik direniş eylemlerini yükseltmeye ve sonuç alıncaya kadar sürdürme çağrısı yapmaktadır. Sonuç olarak kongremiz sürecin geliştirilmesi, demokratik bir çözüm sürecinin inşası için devlete Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'ın sunduğu barış komisyonu, anayasa komisyonu ve hakikatleri araştırma komisyonu önerilerine cevap verme çağrısı yapmaktadır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.