banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Seçimler Belediye Meclis Toplantısına Damga Vurdu

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantının gündeminde seçimler vardı. Encümen Üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu üyelerinin belirlendiği seçimlerin öncesinde çeşitli konularda meclise sunulan önergeler okundu ve ilgili birimlere havale edildi.
Daha sonra ise geçtiğimiz ay meclise sunulan önergelere ilişkin birimlerden gelen cevapların okunmasının ardından asıl gündem maddelerine geçildi.
TOPLANTININ GÜNDEMİNE SEÇİM DAMGASINI VURDU
İlk olarak Encümen Üyelerinin seçimi yapıldı. Gizli oylama açık tasnif usulüyle yapılan oylamada AK Partili 3 Meclis Üyesi M.Sadık Sade, İ. Halil Kaya ve Yusuf Mert “Belediye Encümen Üyeliği”ne seçildi. Belediye Encümen üyeliğine seçilen meclis üyelerinin bir yıl süreyle görev yapacağı belirtildi.
Encümen Üye seçiminin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev yapacak 5 kişi belirlendi. Açık oylama usulüyle yapılan seçimde AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hümeyit Bilbay, Aysel Göncü, Neşek Uçkan Bağımsız Meclis Üyesi İhsan Şenocak ve Osman Polat meclis üyelerinin oy birliği ile “Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği”ne seçildiler.
Son olarakr İmar Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Yine açık oylama usulü gerçekleştirilen seçimde 5 kişi belirlendi. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Tayfun Şelli, M.Hakkı Saraç, Mehmet Özyavuz, Bağımsız Meclis Üyesi Fevzi Yücetepe ve Emin Dağ, meclis üyelerinin oy birliği ile “İmar Komisyonu Üyeliği”ne seçildiler.
ŞANLIURFA BELEDİYESİ ORGANİZASYON EL KİTABI ONAYLANDI
Geçtiğimiz aylarda gündeme alınan ancak bugüne kadar oylaması yapılamayan “Şanlıurfa Belediyesi Organizasyon El Kitabının Onaylanması” başlıklı gündem maddesi bu birleşim toplantısında karara bağlandı.
Konu hakkında yapılan bilgilendirmelerin ardından oylamaya sunulan el kitabı oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre; ISO 9001:2008 kalite belgesi gereğince belediyedeki birimlerin görev, yetki ve sorumluluklarının yer aldığı “Organizasyon El Kitabı” revize edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.