banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Savunan Adam uğurlanıyor

Eski Başbakanlardan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde kılındı.

 

Vefatıyla dünyayı yasa boğan eski Başbakanlardan Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan için ilk tören Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde düzenlendi. Sabah namazı sonrasında naaşı cami avlusuna getirilen Erbakan'ı uğurlamaya binlerce vatandaş geldi. Erbakan için tekbir ve salavatlar getirildi.

 

Törende Saadet Partisi Genel Başkanları, Erbakan'ın çalışma arkadaşı, partililer ve çok sayıda Ankaralı katıldı.Hacı Bayram Veli Camii'nin avlusundaki törende Bakanlar Kurulu'nu, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak temsil ederken,AnkaraValisi Alattin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz veRTÜKBaşkanı Davut Dursun da cenazede saf tuttu.

 

Hacı Bayram-ı Veli Camisine, Erbakan'ı son yolculuğuna uğurlamak isteyen çok sayıda seveni geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi camiye gitmek isteyenler için saat 04.00'ten itibaren otobüs ve metro seferleri düzenledi. Polis ekiplerinin Hacı Bayram-ı Veli Camisi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

 

Cenaze namazının ardından Erbakan'ın naaşı tekbir getirilerek bir süre omuzlarda taşındı. Erbakan'ın cenazesi daha sonra İstanbul'a götürülmek üzere cenaze arabasına konuldu.

 

Hacı Bayram-ı Veli Camisi'ne çıkan yollar polis tarafından kapatılırken, tören için gelenler camiye üzerleri aranarak alındı. Cami avlusunda Kızılay tarafından lokum, Büyükşehir Belediyesi tarafından da çay ve çorba dağıtıldı. Cenaze törenine pek çok parti üyesi kadının da geldiği görüldü.

 

Törenin ardından Erbakan'ın cenazesi partililerden ve sevenlerinden oluşan konvoyla havaalanına doğru hareket etti.

 

 

 

İŞTE GÜNÜN TÜM GELİŞMELERİ

 

SAAT 07:30

 

Erbakan'ın naaşı İstanbul'a gönderilmek üzere Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

 

SAAT 08:10

 

FATİH CAMİİ TIKLIM TIKLIM

 

Eski Başbakan ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze töreninin yapılacağı Fatih Camii'nin avlusu sabah namazıyla birlikte tıklım tıklım oldu.

 

Erbakan'ın cenaze namazına katılmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden binlerce insan Fatih Camii'ne akın etti. Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı bugün öğle namazına müteakip Fatih Camii'nde kılınacak. Daha sonra Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedilecek Erbakan için geniş katılımlı cenaze töreni gerçekleştirilecek. Cenaze töreni için sabah namazı ile birlikte binlerce insan Fatih Camii'ne akın etti. Namazını kılan vatandaşlar yer bulamama endişesiyle avludan ayrılmadı. Caminin avlusu sabahın erken saatlerinden itibaren tamamen doldu. Avlunun çevresinde emniyet ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Avlunun içi ikiye ayrılarak musalla taşına yakın kısım protokol için ayrıldı. Polis ekipleri olumsuzluk yaşanmaması için çevredeki çalışmalarını sürdürüyor. Vatan Caddesi, Akdeniz Caddesi ve Fevzipaşa Caddeleri'nde belirli yerlere koğuşlaşan polisler törene Başbakan ve Cumhurbaşkanı gibi üst düzey isimlerin katılacağı için çevrede kuş uçurtmuyor. Saadet Partisi Gençlik Kolları üyesi binlerce genç de caminin çevresinde görevlendirildi. Gençlik kolları üyeleri tekbirler getirerek avlunun içinde yürüdü. Bazı üyelerin ise ellerinde Erbakan'ın resmini taşıdığı gözlendi.

 

SEVENLERİ ERBAKAN'I ANLATTI

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı son yolculuğuna uğurlamak için gelen sevenleri, hocalarını anlattı.

 

Sabah namazından itibaren camide bulunduğunu söyleyen Hayri Şengül, "Binlerce insan, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan hocamızı uğurlamak için bir araya geldi. Tüm insanlığın başı sağolsun." dedi. Muharrem Dinç de, "Babamı kaybettim bu kadar üzülmedim. Dünya liderini kaybetti. 40 yıldır bu millet Erbakan hocayı anlamadı ama 2 gündür herkesi çok iyi anladı. Hocamızın vefatıyla inşallah birçok kişi Milli Görüş davası daha iyi anlar. Hocamız, Siyonizm vampirinin elinden bütün insanlığı kurtarmak için uğraşıyordu." ifadelerini kullandı. Ayşe Ergül ise, "Hocamıza son görevimizi yapmaya geldik. Sabah 05.00'da camiye geldik. Tüm dünyanın başı sağ olsun." diye konuştu. Elvida Bayram da, "Hocamız bizim için bir taneydi. Hocamızın yolunda devam edeceğiz." dedi.

 

SAAT 09:20

 

ERBAKAN'IN NAAŞI İSTANBUL'DA

Ankara'da vefat eden eski başbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesi uçakla İstanbul'a getirildi.

 

Erbakan'ın cenazesini taşıyan Anadolujet'ten kiralanan özel uçak, saat 09.10'da Atatürk Havalimanı Kargo Terminali önüne park etti.

 

Erbakan'ın cenazesi, uçaktan inen yolcular ve Erbakan'ın aile fertleri tarafından tekbirler eşliğinde cenaze arabasına taşındı. Cenaze daha sonra Fatih Camisi'ne götürülmek üzere Atatürk Havalimanı A kapısından çıkartıldı.

 

Aynı uçakla gelen Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekilleri de özel araçlarına binerek alandan ayrılırken, diğer yolcular da aprona alınan 5 otobüsle A kapısından çıkarak cenaze arabasını izlediler.

 

SAAT 11:50

 

BAHÇELİ, ERBAKAN'IN CENAZESİNDE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak için Fatih Camii'ne geldi.

 

Devlet Bahçeli'ye; MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu eşlik etti. Bir süre yürüyen Bahçeli, protokol kapısından camiye girdi. Bu arada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da bazı bakanlarla birlikte camiye geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de cenaze töreninde yerini aldı.

 

SAAT 11:55

 

GENELKURMAY ÇELENK GÖNDERDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'da vefat eden SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze namazına çelenk gönderdi.

 

Görevliler tarafından cami avlusuna taşınan ve üzerinde 'Türk Silahlı Kuvvetleri' yazan çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenginin yanına konuldu.

 

SAAT 12:20

 

KIVRIKOĞLU ERBAKAN'IN CENAZESİNDE

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı eski başbakanlardan Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze törenine katılımlar devam ediyor.

 

Cenaze namazı için camiye gelenler arasında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da var. Kıvrıkoğlu, bir grup askerle birlikte cami avlusundaki yerini aldı.

 

SAAT 12:24

 

CENAZE NAMAZI ÖNCESİ KUR'AN-I KERİM OKUNDU

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenazesinin Fatih Camii'ne getirilip musalla taşına konulmasıyla birlikte cenaze namazına kadar olan boşlukta kesintisiz Kur'an-ı Kerim okundu.

 

Kur'an-ı Kerim okunmasına ara verildiği zamanlarda da sık sık cenazenin bulunduğu alanda yoğunluk yaşanmaması için anonslar yapıldı. CİHAN

 

SAAT 12:29

 

ERDOĞAN FATİH CAMİİ'NE GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak üzere Fatih Camii'ne geldi.

 

SAAT 12:50

 

ÇİLLER VE BAYKAL DA CENAZEDE

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın cenazesine katılmak üzere Fatih Camii'ne geldi.

 

Bakan Cemil Çiçek, DTP Milletvekili Sırrı Sakık, İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş ve Hüsamettin Özkan da camiye gelen isimler arasında.

 

SAAT 12:51

 

MAHMUT USTAOSMANOĞLU CENAZEDE

Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefedi, Saadet Partesi (SP) Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın cenaze namazı için Fatih Camii'ne geldi.

 

Tekerlekli sandalye ile camiye gelen Mahmut Ustaosmanoğlu, güçlükle cenazenin bulunduğu alana girebildi. Ustaosmanoğlu ile birlikte 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Ünlü de camiye geldi. Bu arada, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan da cenazede yer aldı.

 

SAAT 13:00

 

GÖRMEZ'DEN ANLAMLI KONUŞMA

Yüzbinlerin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Muhterem Başbakanımız bugün meclis kürsüsünden değil ama musalla kürsüsünden bize sesleniyor ve diyor ki, insan bakidir, ama islama, islam alemine ve insanlığa güzel hizmetler yapmak bakidir" dedi.

 

FATİH ERBAKAN KONUŞMA YAPTI

Daha sonra Erbakan ailesi adına Fatih Erbakan, babasının canıyla malıyla islam davasına hizmet ettiğini söyledi ve "hepimiz buna şapidiz" dedi. Yaptığı her şeyde ahiret hayatını düşünerek hareket ettiğini söyledi. Fatih Erbakan, "Kendisine kötülük yapanlara da hep iyiliklerle karşılık verdi. Bizler buna da şahitlik yaptık" diye konuştu.

  Habervaktim.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.