banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Sarıgül’ün Kılıçdaroğlu’na İstanbul şartı

Mart 2009 seçimlerinde seçimi kazanan AK Partili aday ile aradaki farkı yüzde 8’e kadar indiren CHP gelecek seçimlerde İstanbul’u almak istiyor. Kimin aday olacağı konusunda ise yoğun temaslar sürüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu geçen seçimlerde, en büyük katkıyı yapan isim olarak bilinen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kendisini doğal aday olarak görüyor.

Gürsel Tekin’in dışında, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a da bizzat CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından aday olması teklif edildi. Yıldırım, bu teklife “Evet” cevabı vermemiş, ama “Hayır” da dememişti.

Öte yandan, bir dönem parti kurma hazırlıklarıyla tanınan Kılıçdaroğlu’nun başkan seçilmesinden sonra kurduğu Türkiye Değişim Hareketi’ni dağıtan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de adaylığı konuşuluyor.

Sarıgül’ün geçtiğimiz günlerde CHP liderine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili bir teklif götürdüğü konuşuluyor. CHP kulislerinde dolaşan iddiaya göre, Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kabul etmesini bir şarta bağladı.

Sarıgül’ün İstanbul’da halen CHP’nin elinde bulunan 12 belediye başkanlığını CHP Genel Merkezi’nin belirlemesini ama AK Partili ilçelerde aday belirleme yetkisinin kendisine bırakılmasını istediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun bu teklifle ilgili henüz hiçbir tepki vermediği belirtiliyor.

ROTAHABER / Özel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.