banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Sarıgül'e Şantaj mı yapıldı?

Bir hafta önce parti kuracağını teyid eden, binlerce insanın ümit bağladığı TDH Lideri Mustafa Sarıgül, birden kararından vazgeçtiğini açıkladı. Peki Sarıgül'e şantaj mı yapılmıştı? TDH'nin Lideri resmen pes etti. Kılıçdaroğlu rüzgarına  kapıldı ve Şişli'den vazgeçemeyince TDH'den vazgeçti.

Bütün umutlarını Sarıgül'e bağlayanlar ise büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Mustafa Sarıgül çok kısa bir süre önce önümüzdeki hafta partinin resmen açıklanacağını duyurmuştu. Ancak son bir haftada TDH cephesinde çok önemli gelişmeler yaşanmış olacak ki Sarıgül parti kurmaktan vazgeçti.

Bir hafta önce Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Sarıgül'ün bu ani kararı kafalarda soru işareti bıraktı.

Peki Sarıgül parti kurmaktan neden vazgeçti?

Ani vazgeçişin gerçek sebebi basın toplantısında Sarıgül'ün söylediği gibi halkın CHP'deki değişime destek vermesi mi, yoksa CHP'nin rüzgarını kısmen de olsa etkileyeceği için iç ya da dış baskılar ya da şantajlar mı?

Sarıgül'e bu bağlamda parti kurmaktan vazgeçmesi için herhangi bir tehdit ya da şantaj yapıldı mı?

Bir hafta önce kesinlikle parti kuracağını söyleyen Sarıgül CHP'ye halkın verdiği desteği son bir hafta içinde mi görebildi?

Bir hafta içinde ne değişti?

Şişli Belediye Başkanı bu süreçte yurtdışından görüştüğü kişiler oldu mu?

Sarıgül'e CHP'den herhangi bir teklif götürüldü mü?

Parti kurmaktan vazgeçmesi için hangi garantiler verildi?

Deniz Baykal gibi deneyimli bir siyasetçiyi karşısına alan ve onunla mücadele eden Sarıgül, Baykal'a göre daha deneyimsiz olan Kılıçdaroğlu ile savaşmaktan neden çekindi?

Mustafa Sarıgül bir hafta içinde 180 derecelik dönüşüyle siyasi kredisini de bitirmiş oldu.

Bundan sonra Sarıgül hangi gerekçeyle olursa olsun halkın karşısına çıkma cesaretini görterse bile, kendine güvenenleri yarı yolda bırakan biri olarak tarihe geçeceği için siyasetteki şansını bu kararla tamamen bitirmiş oldu.

Kısaca bu gelişmeden de anlaşılacağı üzere TDH'nin saman alevi gibi yanıp sönen liderini yakın gelecekte CHP saflarında görmek şaşırtıcı olmayacak.

Sarıgül bu kararla hem koltuğunu sağlamlaştırdı hem de CHP'ye geri dönebilmek için çok önemli bir adım attı.

Olan Sarıgül'e umutlarını bağlayan binlerce kişiye oldu.

habervakti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.