banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Nebil Dirar

Şanlıurfa'ya talip olacak mı?

İzmir için Binali Yıldırım ve Ertuğrul, İstanbul için Egemen Bağış ismi belediye başkanlığı için konuşulurken bir başka büyükşehir olan Şanlıurfa içinse Faruk Çelik ismi konuşuluyor.

Şanlıurfa'yı çok önemli bir yere koyan Başbakan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i büyükşehir belediye başkanı adayı olarak göstereceği konuşulurken bu ilde yaşayan vatandaş ve önemli isimler de Faruk Çelik'i istiyor. Peki Şanlıurfa'lıların 'Abi' dedikleri Faruk Çelik bu konuda ne düşünüyor?

Aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu 13 ilin büyükşehir statüsü kazanmasından sonra şimdi gözler, 2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi bu büyükşehirleri yönetmeye kimlerin aday olacağına çevrildi. Bu büyükşehirler arasında kritik olan Şanlıurfa'da herkesin ortak adayı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in ismi ön plana çıkıyor. 2011 genel seçimlerinde Şanlıurfa'dan birinci sıradan milletvekili olarak TBMM'ye milletvekili olan Bakan Çelik, çok kısa sürede Şanlıurfa ile uyum sağlayıp orada yaşayan vatandaşların gönlünü kazandı. AK Parti'nin 400 günde 400 projesinin de mimarlarından olan Bakan Çelik'in girişimiyle bu projeler tek tek hayata geçiyor. Sürece büyük katkı sağlayan Bakan Çelik, belediye başkanı gibi çalışarak Şanlıurfa'ya modern şehir havası vermek için AK Partili milletvekilleriyle canla başla çalışıyor. Bunu geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya yaptığımız bir gezide gördük: Şehir adeta bir şantiye görünümünde…

BAŞBAKAN ERDOĞAN 2014'Ü İŞARET ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 2012 yılının son günlerinde buraya yaptığı seyahatteŞanlıurfa'nın geleceğiyle ilgili konuştu ve buraya ne kadar değer verdiğini bir kez daha gösterdi: 2014'ten sonra Şanlıurfa 5 yıl içinde daha başka bir Şanlıurfa olacak. O hizmet gitmeyen köyler, mezralar, ilçeler daha fazla ayağa kalkacak. Sizlerin mağduriyetine asla göz yumamayız!

FARUK ÇELİK ADAYLIĞI DÜŞÜNMÜYOR ANCAK…

Başbakan Erdoğan da Şanlıurfa'yı daha ileri taşıyacak ismin Bakan Faruk Çelik olduğunu düşünüyor. Bakan Çelik ise daha önce yaptığı açıklamada, büyükşehir belediye başkanlığına aday olmayacağını ancak Başbakan Erdoğan'ın görev vermesi halinde bu göreve ‘hayır' diyemeceğini dile getirmişti.

ŞANLIURFALILAR FARUK ÇELİK'İ İSTİYOR

Peygamberler şehrinde yaşayanlar yerel seçim havasına çoktan girmiş. Gerek görüştüğümüz esnaf, gerekse yolda karşılaştığımız yüzlerce vatandaşın kafasında Faruk Çelik ismi var. Konuyla ilgili olarak şehrin önde gelen isimleriyle bu konuyu konuştuk.

"FARUK ÇELİK ŞANLIURFA İÇİN BİR ŞANSTIR"

Sadık Sade (TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı): Faruk Çelik Şanlıurfa için bir şanstır. Hem bir sanayici hem işadamı hem de bir vatandaş olarak Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa'yı temsil edecek bir bakanı buraya yollaması ilimiz için çok önemlidir. Önümüzdeki süreçte Şanlıurfa'yı en iyi bir şekilde yönetecek kişinin ufkunun açık, mesleğinde tecrübeli, temsil kabiliyeti yüksek gibi özelliklere sahip olması gerekiyor. Bunun için de parti ya da şahıs isminin çok büyük bir önemi yok. Önemli olan bu ismin kucaklayıcı olması…

"FARUK ÇELİK KUCAKLAYAN OLUR"

Yusuf Eğilmez (AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı): Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna oturacak şahsın öncelikle tecrübeli olması gerekiyor. Ondan sonra Şanlıurfa'yı iyi bilen halkla diyaloğu sağlam olan herkesi kucaklayan birine ihtiyacımız var. Çünkü Şanlıurfa'da Arap da yaşıyor Kürt de yaşıyor Türk de, Yezidi de... Bakan Faruk Çelik'de bu özelliklerin fazlası var. Ancak o koltuğa yakışacak gerek milletvekili olan gerekse milletvekili olmayan başka arkadaşlarımız da var…

ŞANLIURFA'YA "ABİ" FORMÜLÜ

Nihat Çiftçi (Karaköprü Belediye Başkanı): AK Parti yönetimi Şanlıurfa için değerli birini seçecektir ancak o koltuğa oturacak kişi vizyonu, ufku geniş, ‘Abi' tarzında biri olmalı. Son 1,5 sene içerisinde Şanlıurfa'ya büyük yatırımlar gerçekleşti. Bunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in sayesinde olduğunu Urfalıların görmesi lazım. Bakan Çelik, bin Şanlıurfalıdan daha çok Şanlıurfalı gibi davranıyor, düşünüyor ve hizmet ediyor.

"TORUNLARIMIZ ONDAN BAHSEDECEK"

Abdurrahman Yetkin (MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı): Genel seçimlerden önce Faruk Bey'le köy köy ilçe ilçe dolaştık. Sayın Bakan'a buralarda büyük bir sevginin olduğunu öncelikle belirtmek istiyorum. Bu Faruk Çelik'in yaptığı icraat ve halka yaklaşımıyla alakalı bir durum. İnşallah torunlarımız da onu iyi bir şekilde anacaktır. Köy, belde, ilçe ve Şanlıurfa merkezi koordine edecek tek isim Bakan Faruk Çelik'ten başkası değildir. Çünkü Faruk Çelik hem devleti çok iyi tanıyor hem de siyaseti çok iyi yapıyor. Belediye başkanlığını birçok isim yapabilir ama ‘Abi' rolündeki Faruk Çelik'in bu görevi layıkıyla yapacağını düşünüyorum.

Ömer Süt omer.sut@haber7.com / haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.