banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şanlıurfa'nın yol ve su sorunu kalmayacak

Yavuz, arkadaşımız Mehmet Canbekli’ye yaptığı açıklamada, İl Genel Meclisi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Şanlıurfa İl Genel Meclisi’nin3 partiye ait 55 üyedenoluştuğunu belirten Mustafa Yavuz, söz konusu partilerin ise AKParti, Demokrat Parti ve BDP olduğunu söyledi. Özellikle kırsal kesimde hangi sorunlar olursa olsun hangi projeler gelirse gelsin Şanlıurfa’ya daha iyi hizmet için, Şanlıurfa’nın önünü açmak için Vali Celalettin Güvenç ile birlikte son derece koordineli bir şekilde çalışıp mücadele ettiklerini vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, şöyle devam etti:

“Şanlıurfa’nın sorunları çok büyük geniş bir coğrafyaya yayılıyor. 7500 km yol alımı bulunuyor. 2700 köy ve mezrasıyla geniş bir coğrafya.Hepsine ulaşmak için büyük bir gayret sarfediyoruz. Şanlıurfa’nın maksimum düzeyindeki sorunları minimuma çekmek için gayret sarfediyoruz. El birliğiyle gönül birliğiyle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Yolların asfaltlanması olsun, içme suları olsun sayın Başbakanımızın bu konuda kesin talimatları var, yol sorunu olan içme suyu sorunu olan hiçbir yer kalmayacak. Bizde Sayın Başbakanımızın talimatlarını yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizim amacımız Şanlıurfalı hemşerilerimizin memnuniyetlerini sağlamak. Özellikle son dönemlerde köylerden şehrimize göçler olmakta köy ve mezralara hizmetler yapılınca oradaki vatandaşlarımızın da köylerinde kalmalarını sağlıyoruz.

ŞEHRİ ARATMAYACAK PROJELER

Son zamanlarda yeni köy projelerimizle şehri aratmayacak şekilde projelerimizi uygulamaya başladık.Özellikle Hilvan Ovacık’tan başlamak üzere dört ilçede proje çalışmalarına başladık. Kanalizasyon, kilit taşları, çok amaçlı okuma salonu,aydınlatma sistemleri oluşturduk. Yeni yasayla birlikte İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi ortadan kalkıyor. Dolaysıyla biz görevimizi hiç bitmeyecekmiş gibi sonuna kadar Şanlıurfa’mıza en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz.Bu çalışmalardan bir tanesini sizlere belirtmek istiyorum; yolların standartlarını değiştirdik. Daha önce alt yapı malzemesi 20 cm iken bunu 70 cm’ye kadar çıkardık. Yolun genişliği 5 metreiken bunu da daha yukarıya çıkardık.Meclis’te, Şanlıurfa’nın menfaati söz konusu olunca çoğu kararları oy birliği ile alıyoruz. Şanlıurfa valimizin de desteğiyle Şanlıurfa’mızda yapmış olduğumuz çalışmalarda başarılar elde ettik.”

SURİYELİLERİN GÖÇÜ

Mustafa Yavuz, Suriye’den Türkiye’ye gerçekleşen göç ve bunun Şanlıurfa’ya yansıması konusunda da şu bilgileri verdi:

“Suriye’den gelenler içinCeylanpınar, Akçakale, Harran ve Viranşehir ilçemizde konaklama tesisleri yapıldı. İmkanlar el verdiği müddetçe hizmetlerimiz devam etti. Tabiiki aksaklıklar olmuştur. Gelenlerin bir kısmı tesislerde bir kısmı kendi imkanları ile kiralama konaklama yaparak, bir kısmı ise akraba yanında kalmaya devam etmiştir. Bu göçün Şanlıurfa’ya kiraların artması konusunda verdiği sıkıntı gerçektir. Ancak buna müdahale etme şansımız maalesef yoktur. Özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa’da kira artışlarının oluşu ve çözümü sayın başbakanımıza dahi iletilmiştir.

Ancak şunu unutmamak gerekir ki; kolay değil bir ülke tamamen yok edilmek üzere. Komşu ve Müslüman bir ülke olarak bu durumda olan insanlara kucak açmak zorundayız. Elimizden gelen tüm çabayı Şanlıurfa halkı ve resmi kurumlar ile birlikte insani görev olarak yerine getirmeye çalışıyoruz.”

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.