banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Şanlıurfa'nın dünü, bugünü ve yarını masaya yatırıldı

Şanlıurfa Platformu tarafından düzenlenen fikir toplantısı, Ankara'da İlkadım mahallesinde iş adamı Halil Yanmazın ev sahipliğinde yemekli olarak, çok sayıda seçkin davetlinin yanı sıra Şanlıurfa platformu yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Toplantının açış konuşmasını Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı yaptı. Çadırcı açış konuşmasında Şanlıurfa Platformu hakkında yeni katıımcılara ve milletvekili Gök'e bilgiler verdi.

Habip Çadırcı " Biz platform olarak sadece fikir ve projeler üreteceğiz. Ürettiğimiz proje ve fikirleri vekillerimize, sayın bakanımıza ve konu ile ilgili kurumlarımıza sunacağız. Bilgilendireceğiz. Sonuçlarını raporlar haline getirip, kamuoyu ile paylaşacağız. Urfa'mızın gelişmesine güzelleşmesine katkı sağlamak için çalışmalarımızı var gücümüzle yerine getireceğiz." dedi.

Toplantıda "Şanlıurfa'nın dünü, bugünü ve yarını" konularını dile getiren Şanlıurfa milletvekili Abdülkerim Gök platformun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve platformun daha da etkili hale gelmesi için var gücü ile destek vereceğini söyledi.

Vekil Gök konuşmasında başka illerin bu yönlü çalışmalarına da değinerek:

" Başka illerin 7 -8 derneği var. Ve bunlar bir araya gelerek konfederasyonlar kuruyorlar. İllerini temsilde çok güçü sivil toplum kuruluşu haline geliyorlar. Ancak, Urfa'da yüzlerce dernek, sivil toplum kuruluşu, vakıf olduğu halde bir araya gelmiyorlar, bir birlerine uzak duruyorlar.

Geçen aylarda bir grup Karadenizli vatandaşlarımızın bir araya gelerek  -Anadolu Kardeşlik Hareketi- adı altında kurduğu bir platformu kapsamını genişleterek bir proje haline getirdik.

Sayın başbakanımıza sunduk. İnanıyoruz ki Ülkemizdeki kardeşliğin gelişmesi güçlenmesi açısından çok önemli adımlara vesile olacak.

Bu platformdaki yetkili kurullarla ve arkadaşlarla mümkün olan en kısa sürede siz değerli arkadaşlarımızın yer aldığı Şanlıurfa Platformu ile bir araya getireceğim. İş birliği içine girmenizi sağlayacağım.

Bundan bir ay önce 58 Sivil toplum kuruluşumuzun hazır bulunduğu bir toplantı yaptık. Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası başkanı Nihat Taş ile bir program düzenledik. "tek tek dağları" konulu bir toplantıydı.

Tek tek dağları uzun yıllar önce gündeme alınmış ancak bir tek çivi dahi çakılamamıştı. Tarım bakan yardımcımızla telefonla görüştük. Telefon konuşmasını salondaki arkadaşlarımıza canlı olarak dinlettik. Destek sözünü aldık. Ardından Sayın bakanımız faruk Çelik bey ve tarım ve Orman bakanımızla bir araya gelerek konuyu onlara da aktardık. Sağolsun derhal talimat verdiler. Tektek dağlarının korunması için ekolojik proje startı verildi. İl etap ta tektek dağları için orada bir ofis kurulacak. wc yapılacak koruma amaçlı güvenlik sağlanacak" dedi


Vekil Gök daha sonra genel seçimler esnasında parti olarak halka sundukları 4 yılda 400 proje hakkında da bilgiler vererek " 4 yılda 400 proje ile yola çıktık. Ancak böyle giderse görünen o ki bu 400 proje başta sayın bakanımızın ve vekil arkadaşlarımızın katkıları ile 500 yakın bir noktaya gelecek.

Tabi bütün bu başarının altında artık siyasette birlikte hareket ediliyor olmasından kaynaklanıyor. Şanlıurfaya verdiğimiz sözlerimizi tuttuk. 43 yaşındayım 30 yaşını yüzde yüz hatırlıyorum. Ceylanpınar da göçerler vardı. Onların sorunlarını çözmeye başladık bitme aşamasına geldi. Köylerimiz çar çamurdan geçilmezdi. Yolu yoktu. Suyu yoktu. Şimdi köylerimize parke taşı döşüyoruz. Yolsuz susuz köyümüz neredeyse hiç kalmadı. Akçakale de, Harran da sit alanlarını kontrol altına aldık." Dedi

Gök, bakan Çelik'in özel bir yanına da vurgu yaparak " Bakanımız az konuşup, çok iş yapan bir yapıya sahip. Bu Urfa için çok büyük bir şanstır. Bakın eskiden Şanlıurfa da siyasetçiler çok konuşur, çok söz verir ama birşey ortaya koyamazdı. Bu yüzden Şanlıurfa siyasetçisi Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in bu özelliğini örnek almalı. Çünkü; Şanlıurfa da niyet iyi, düşünce iyi. O zaman az konuşup, çok iş yapmamız lazım"

Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök'ün konuşmsının ardından Şanlıurfa Platformu üyeleri ve davetliler vekil Gök'e Şanlıurfa'daki mevcut bazı sorunlar hakkında soru ve önerilerde bulundular.

Şanlıurfa Platformu yönetim kurulu üyesi Ahin Güneş Milletvekili Abdülkerim Gök'e çeşitli konularda sorular yöneltti. Güneş sorularında sırası ile

1- 11 Nisan Stadyumu Projesi içinde yapılması düşünülen Camii'in altında başka şehirlerdeki gibi altında alış veriş merkezinin olup olmayacağını şayet alış veriş merkezi olacaksa camii inaşatının bunun kılıfı gibi durup durmayacağını, komuoyunda buranın malikleri olduğu ve dava açtıkları bilgisinin yeraldığını,

2- Göbeklitepe'nin yeterince tanıtılamadığını, hergün yüzlerce yabancı ziyaretçi tarafından gezilmesine rağmen gezi bölgesinde kazı alanını gelen ziyaretçilere anlatacak bir yetkilinin, ziyaretçilerin wc gibi temel ihtiyaçlarını giderecek mobil bir sistemin olmadığını vurgulayarak bu konuda ne gibi çalışmaları olduğunu,

3- Şanlıurfa'nın yeni imar planın çok tartışmalı olduğunu ve birilerine büyük rantlar sağlamak üzere hazırlanmış gibi durduğunu, şehir merkezine çok yakın noktalrdaki bir sürü verimli tarım arazilerinin imara dahil edilmeye çalışıldığını vurgulayarak bu konuda çalışmalarının olup olmadığını sordu.

Milletvekili Gök, Ahin Güneş'in sorularına verdiği yanıtta " 11 Nisan projesi daha tam anlamı ile net değil. O alanda çok küçük bir kısmının gerçek sahipleri çıktı. O da aşıldı. Camii projesinin altında iş merkezi var mı yok mu bilmiyorum Ama en kısa sürede öğrenip sizlerle paylaşacağım. Siz de taktir edersiniz ki bir çok büyük şehirler meydanları ve çok büyük parkları ile anılırlar. Biz de gerek Topçumeydanı, Gerek 11 Nisan ve gerekse Haleplibahçe de ortaya koyduğumuz projelerle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çünkü Şnlıurfa'da meydanlar yok denecek kadar az.

Göbeklitepe konusunda ben de sizinle hem fikirim yeterince tanıtamıyoruz. Ancak bu konuda hükümet olarak başta sayın bakanımızın girişimleri ve vekil arkadaşlarımın destekleri ile avrupadaki bazı fonlardan da buraya kazı yapılması yönünde kaynak sağladık. Hatta Almanya'dan gelen bir ekip, o bölgenin zemini ile ilgili özel çalışmalar yaptı. O bölge de 27 adet daha Göbeklitepe gibi alanların olduğu tepit edildi. Bu çalışmalarda yapılacak. Oraya bahsettiğiniz yetkili bir elemanın tahsis edilmesi ve mobil wc gibi sistemlerin sağlanması için gerekli çalışmayı yapıp size de bilgi vereceğim.

Şanlıurfa'nın imarı konsundaki söylemleriniz bizi de rahatsız etti. Bu konuda ilgili birimler bakanımızın talimatı ile çalışmalara başladı. Neticeleri yaında ortaya çıkacaktır. Çünkü artık bizim eski Urfa'yı tüm değerleri ile olduğu gibi koruma altına alıp, yep yeni bir Şanlıurfa inşaa etmemiz lazım." dedi.

Katılımcılardan Faruk Akay vekil Gök'e Şanlıurfa'da muhtemel belediye başkan adayları arasında kendisininde isminin geçtiğini, bunu düşünüp düşünmediğini sordu.

Vekil Gök bu soruya kendisinin şimdilik böyle bir düşüncesinin olmadığını. Ancak kendsinin AK Parti'nin bir neferi olduğunu bundan dolayı da partisinin kurumlarının olduğunu, AK Parti organlarının kendisi için ileride ön göreceği her türlü görevi yerine getireceğini vurguladı.

Geceye davetlilerden Şanlıurfa Lisesi eski Müdürü emekli eğitimci Nihat Ademoğlu Milletvekili Abdülkerim Gök'e eğitimde Şanlıurfa'nın en son sıralarda olduğunu hatırlatarak bunun da altında eğitime siyasetçilerin müdahalesinden kaynaklandığını söyledi. Çözümün de eğitimde siyasi kanallarla yapılacak atamaların değil eğitimi ehline vermeleri ile çözüleceğini söyledi.

Milletvekili Abdülkerim Gök'te Nihat Ademoğlu ile hem fikir olduğunu zaten AK Parti'nin de eğitim üzerindeki siyasi etkiyi bertaraf ederek en modern eğitim araç gereçlerini öğretmen ve öğrencilere sunmaya çalıştığını söyledi. Milletvekili Gök ayrıca Şanlıurfa'da eğitimdeki başarısızlık konusunda kapsamlı bir anket çalışması yapılarak sorunun neden kaynaklandığının tespitini ve çözüm yollarının bulunması üzerinde duracağını söyledi.

Programın sonunda Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök'e ve çok sayıdaki katılımcılara teşekkür etti. Milletvekili Gök'te geceye iştrak etmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu vurgulayarak bir grup katılımcı ve Platform üyesi ile toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.