banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa’da Yeni yollar açılıyor

 

9 yıllık hizmet süreci boyunca 47 yeni yolun açılmasına, 19 yolun ise genişletilmesine öncülük eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, hizmete açamadıkları diğer yollarda ise tek sorunun mülkiyet problemi olduğunu kaydetti.

Süleymaniye Mahallesi’nde “Hodri Meydan” olarak adlandırılan yerde 14 evi kamulaştırarak caddeyi tek yönlü olarak Akabe’ye bağlayacaklarını belirten Fakıbaba, böylelikle Süleymaniye Caddesindeki trafik yoğunluğunu bir nebze olsun rahatlatacaklarını ifade etti.

Mahalle gezileri kapsamında Bağlarbaşı ve Süleymaniye Mahallelerinde gezi ve incelemelerde bulunan Fakıbaba daha sonra ise Hayati Harrani Mahallesi’nde yürütülen 50 metrelik Şehit Jand. Ast. Çvş. Halil Kanat Caddesindeki çalışmaları inceledi.

Burada yaptığı açıklamada gecikme yaşanan yollarda mülkiyet sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Fakıbaba, “Hayati Harrani Mahallesi ve çevresinde daha açacağımız ve genişleteceğimiz yollar bulunuyor. Ancak bazı yolların açılmasında ve genişletilmesinde mülkiyet sorunları yaşıyoruz. Tüm gecikmeler aslında bundan kaynaklanıyor. Yani Harrankapı’da olduğu gibi. Harrankapı’da arkadaşlarımız çok güzel işler yapıyor. Ancak mülkiyet sorunları ve mahkeme sürecinden dolayı zaman kaybediyoruz. 2009 yılında ne projeye söz verdiysek bunları hayata geçiriyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.