banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Rafael Karaköprü’de İsmar tepkisi Şanlıurfalı Haseki

Şanlıurfa'da kanser taraması için protokol imzalandı

 Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Eyyübiye Belediyesi arasında kanser taramaları için Halk Sağlığı İl Müdürlüğünde protokol imzalandı. Protokol, Doktor Osman Koyuncu ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci arasında imzalandı. İmzalanan protokole göre; Eyyübiye Belediyesi tarafında tespit edilen kanser hastaları Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri taramadan geçirecek.

Taranabilir kanserin erken teşhisi için STK’lar ve belediyeler ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Koyuncu,” Taranabilir kanserler içerisinde kadınların meme kanserleri, servis kanseri dediğimiz kadınlarda görülen klorektar kanser taramaları taranabilir kanserler arasındadır. Bunlar geç dönemde tespit edilip tedavisi olmayan, çok ağır tedavilere maruz kalan insanlar tarama usulü ile erken tespit edip onları erken dönemde tedavisine başlamaya çalışıyoruz.

Biz taranabilir kanserin tespiti için bazı STK’lar ile protokol imzalayarak iş birliği yapmak sureti ile bu tarana bilir kanserler konusunda hızlanmaya çalışıyoruz. Bu protokol için diğer belediyeler ile görüşme yapıyoruz” dedi.

Erken teşhis ve erken tedavinin daha sağlıklı bir hayat yaşama adına önemli olduğunu söyleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise “Malumunuz Özellikle sağlıkla ilgili bilinçlenme konusunda sıkıntılı bir ilçemiz var herkesin malumu bu kapsamda bizde özellikle bayanlara yönelik olarak yapılması gerenler konusunda daha öncede müdür ile bir araya gelmiştik.” İfadelerine yer verdi.  

Halk sağlığı konusunda kanser noktasında erken teşhis yapılması gerekenlerin olduğunu söyleyen Ekinci daha sonra, “ Bu günde bunu protokole döktük önümüzdeki yıl boyunca devam edecek ve bu protokol kapsamında da alan taraması yapılacak yerler tespit edeceğiz. Burada bu hastaların yâda hasta olma ihtimali olan insanların hastaneye nakli konusunda desteklerimiz olacak.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.