banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

Şanlıurfa'da halk tepkili,AK Parti endişeli

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri için hazırlanan milletvekili listesini imzalayarak YSK’ya gönderdi. Türkiye genelinde çok sayıda favori isim listede yer almazken Şanlıurfa listesinde de büyük şok yaşandı.Bekleneni yansıtmayan liste, “Şanlıurfa AK Parti’ye oy veriyor, seçim garanti gözüyle bakıldığı için mi böyle bir liste hazırlandı?” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

  AK Parti listelerinin netleşmesinin ardından, Şanlıurfa listesine sosyal paylaşım sitelerinde ve sokakta tepki yağdı. Yorumlarda AK Parti Şanlıurfa listesinin hayal kırıklığı yarattığını belirten yüzlerce vatandaş, “AK Partiye oy verme konusundaki düşüncelerini gözden geçireceklerini” vurguladı.

 Vatandaştan AK Parti adayına tokat

Geçtiğimiz hafta sonu Şanlıurfa’da seçim starını veren AK Parti adayları, Listede 1.sırada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati önderliğinde çalışmalara başladı.İlk olarak ilçe ziyaretlerine başlayan adaylar, Viranşehir ve Suruç’ta esnaf ziyaretlerinde bulunarak, destek istedi.Ancak, ilçedeki seçmenin listeye olan tepkisinden dolayı, kimi adaylar vatandaşlar tarafından yuhalanırken, bir aday ise saldırıya uğradı. İddiaya göre, olay şöyle gelişti;Viranşehir ilçe merkezini dolaşan ve halen milletvekili olan bir aday, bir vatandaştan tokat yedi.Bir anda gelişen olayda, şok olan milletvekili adayı ardından olay yerinden uzaklaştı.

 Tepki sandığa nasıl yansıyacak?

Öte yandan Şanlıurfa’da AK Parti listesine oluşan bu tepki’nin 7 Haziran seçimlerinde sandığa nasıl yansıyacağı ise merak ediliyor.Haziran 2015’te yapılacak olan seçimi önemli kılan husus, Erdoğan’sız AK Parti.  Haliyle bu seçim, diğer seçimlere göre Şanlıurfa’da siyasi partiler arasında daha çekişmeli geçecek. Halkın Recep Tayyip Erdoğan’a olan ilgisinin oldukça yüksek olduğu gerçeği, seçim sonuçlarıyla da görülüyor fakat Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın AK Parti’nin başında yer almamasının parti açısından önemli bir dezavantaj olacağına inanılıyor.

  Adaya değil, Erdoğan’a oy veriyorum

Şanlıurfalı seçmenlerin sıklıkla dile getirdiği “Adaya değil, Erdoğan’a oy veriyorum” söylemlerinin bu seçimde sandığa nasıl yansıyacağı da merak konusu. Aksi halde seçimde beklenmeyen sonuçların yaşanmasının kaçınılmaz olacağı da bilinen bir gerçek olarak ortada duruyor.

Kaynak: Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.