banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Şanlıurfa'da 'Cezaevleri ölüm evleri olmasın' eylemi

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını BDP İl Başkanı Halit Yıldıztekin yaptı. AK Parti hükümetinin ilgili adımları atmaması nedeniyle çözüm sürecinin durma noktasına geldiğini belirten Yıldıztekin, "40 yıl boyunca süren ve binlerce insanın ölümüne neden olan kanlı savaşın sona ermesi için tarihi bir fırsat yakalandığını" söyledi.
Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi, "Cezaevleri ölüm evleri olmasın diyoruz" devam eden çözüm süreci tek taraflı yürümektedir. Dünyanın hiçbir yerinde tek taraflı barış süreci olmamıştır. Barış önemli İnsanların ölmemesi önemli ve bizi mutlu ediyor. Ama bu süreç tek taraflı sürmez. Artık hükümet adım atmalı, Hükümet adım at barışa destek ver diyoruz. Artık tabut taşımak istemiyoruz. Hasta tutsaklar serbest bırakılmalıdır. Vicdan sahibi tüm herkesi hükümet adım at, hasta tutsaklara özgürlük diyoruz" denildi.
Yıldıztekin,40 yıl boyunca süren ve binlerce insanın ölümüne neden olan kanlı savaşın sona ermesi için tarihi bir fırsat yakalanmıştır. Sürecin diğer bir tarafı olan AKP Hükümetinin ilgili adımları atmaması nedeniyle çözüm sürecinin durma noktasına gelmesinden kaygı duyduklarını belirtti.
Yıldıztekin, hükümetin atması beklenen adımların başta, hasta tutsaklar olmak üzere tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması gerekmektedir. Tecrit koşullarında hastaların sağlık ve yaşam hakkı gibi en temel insani hakları ihlal edilmektedir. Hasta tutuklular insanlık onuruna sığmayacak yaklaşımlar ile karşı karşıya geldiğini söyledi.
Yıldıztekin, hasta tutukluların serbest bırakılması için adli tıp kurumundan verilecek "sağlık durumu cezaevinde kalmasına uygun değildir" raporu yeterli olmaktadır. Adli tıp raporları vermek için emir beklemektedir. BDP olarak, cezaevlerindeki hal ihlallerinin acilen son bulmasını ve başta hasta tutuklular olmak üzere tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.