banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Şanlıurfa'da bayram mesajları

MİLLETVEKİLİ DR.ABDULKERİM GÖK'ÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI‏

Sevinçlerimizin arttığı, kardeşlik duygularının, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir Kurban Bayramını daha idrak ediyoruz.

Bu bayramımızın özünde, gönül birliği, sevgi ve kardeşlik vardır. Bu kardeşlik ruhunu her gün yaşayalım ve birbirimize yaşatalım. Bayramlar, bizi nasıl birbirimize daha da yakınlaştırıyorsa, her gün öyle yakın olalım. Birbirimizin dertleriyle dertlenelim, birbirimizi daha çok anlamaya, daha çok hissetmeye çalışalım.

 

Bu duygular içerisinde, çok değerli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun bütün gönülleri şenlendirmesini temenni ediyorum.

 

VALİ GÜVENǒİN KURBAN BAYRAMI MESAJI


Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in Kurban Bayramı mesajı aşağıya çıkarılmıştır.

“Değerli hemşehrilerim, bizleri birbirine yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren bir bayrama bir kez daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal hayatımızın simgeleşen günlerinden biri olan ve insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı dini bayramlarımız, kırgınlık ve dargınlıkların unutularak, sevgi, saygı ve hoşgörü ile kucaklaşmaya imkân sağlayan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı, toplumsal barışımız için önemli günlerdir.

 

Bizleri birbirine bağlayan karşılıklı dayanışma ve insanlıktır. Bayramın bize kazandıracağı manevî anlayış sayesinde, yoksul ve muhtaç durumda olanlara yardım eli uzatmanın ve paylaşmanın önemini daha da derinden anlayacağız.

 

Vatandaşlarımızın bayramlarını huzur ve güven ortamında geçirmeleri için Valiliğimizce her türlü tedbir alınmıştır. Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımız, Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz, Hastanelerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve tüm kuruluşlarımız bayram süresince görev ve sorumluluk alanlarımıza giren gerekli her türlü önlemleri almak üzere talimatlandırılmışlardır. Uzun bir tatil dönemi içerisinde geçireceğimiz kurban bayramında halkımızın huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerine yönelik tüm ihtiyaçların karşılanması için kurumlarımız tarafından tüm tedbirler alınmıştır. Tatil süresince yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına riayet etmelerini temenni ediyoruz. Bayram nedeniyle artacak trafik yoğunluğuyla ilgili Şanlıurfa genelinde trafik kontrolleri hassasiyetle yürütülecektir. Trafiğe çıkacak sürücülerimizin de trafik kurallarına uyacağına, bu konuda gereken duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, hiç kimsenin bayram sevincinin acı ve hüzne dönüşmemesini diliyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Urfalı hemşehrilerimin, değerli çalışma arkadaşlarımın ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam âlemine, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.”

 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. YUSUF EĞİLMEZ’DEN BAYRAM MESAJI


Kurban Bayramı münasebetiyle AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf eğilmez mesaj yayımladı.

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Şanlıurfalı hemşerilerimizin Kurban Bayramını tebrik ediyor, İslam aleminde barış, huzur ve birliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Av. Yusuf Eğilmez; “Öncelikle Şanlıurfalı hemşerilerimizin Kurban Bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kurban bayramının 3. Günü (17 Ekim Perşembe) günü saat: 12:00’de Bakanlarımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Milletvekillerimiz, Teşkilat üyelerimiz ve halkımızın katılımı ile Hacı Bekir Sofrasında Bayramlaşma programımızı icra edeceğiz. AK Parti ailesi olarak tüm Şanlıurfalıları bayramlaşma programımıza bekliyoruz” dedi.

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ METİN İLCİ’NİN KURBAN BAYRAMI MESAJI


İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin Kurban Bayramı Vesilesiyle bir Mesaj yayınladı. İlci mesajında” Değerli Eğitimciler, Sevgili Öğrenciler ve Saygı değer tüm Şanlıurfalı hemşerilerim bilindiği üzere Bayramlar iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği özel günlerdir. İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermemiz gerekmektedir. Kısacası Bayramlarımız millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının; milli birlik ve dayanışma duyguları içerisinde, tüm personelimize, milletimize ve ülkemize ve Şanlıurfa’mıza iyilikler getirmesini, her geçen gün büyüttüğümüz sevgi, saygı, yardımlaşma ve paylaşma ortamının daha da gelişmesine vesile olmasını, her günün bayram sevinci, huzur ve mutluluğu ile dolu olması dileğiyle Mübarek Kurban Bayramınızı kutlarım” dedi.

 

ZAHİT’TEN KURBAN BAYRAMI MESAJ


AK Parti Şanlıurfa Haliliye ilçe belediye başkan aday adayı Mustafa Zahit, kurban bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Zahit, mesajında şu ifadelere yer verdi;"Bayramlar, iç dünyamızdan başlayarak sevgi ve huzuru dalga dalga topluma yaymanın, birbirimizi kardeş bilerek daha çok gözetmenin ve hoş görmenin, öksüzleri sevindirmenin, yoksulları barındırmanın, yakınlarımızdan başlayarak dargınları barıştırmanın ve sonuçta birbirimizin gönlüne girmenin sevincini yaşadığımız, insan olma üst kimliğinin öne çıktığı kutlu zaman dilimleridir. Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insani ve dini güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Bayramı sadece kendimiz ve çevremizde yaşamayalım, onu evlerden evlere, gönüllerden gönüllere taşıyalım. Yakınlarımızı, komşularımızı, dostlarımızı sevgiyle kucaklayalım.  Kalbimizdeki imanın, yerine getirmeye çalıştığımız ibadetlerin kişiliğimizi ve davranışlarımızı kemale erdiren güzel ahlak ile bütünleşmesi, içimizde yeşerttiğimiz umut ve huzurun bütün insanlık ailesini kaplaması, farklılığı zenginlik sayabilen bir anlayışla sevgi ve kardeşlik dolu yarınlara daha bir umutla baktığımız bayramlara ulaşılması temennisiyle, tüm islam âleminin ve Şanlıurfalı vatandaşlarımın Kurban Bayramını en içten dileklerimle tebrik eder, bayramın milletimize, ülkemize, dünyamıza ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ederim". '' Dedi.

 

ŞUTSO BAŞKANI ERTEKİN MESAJI,


Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, bir mesaj yayınlayarak Kurban Bayramı’nı kutladı.

Başkan Ertekin, Bayramların birlik ve beraberlik duygularının perçinlediği günler olduğunu vurguladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir Bayrama daha kavuşmanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Bayramlar birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinleştiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları müstesna günlerdir. İnancımız, erdemlerin en üstünü olarak, gelmeyene gitmeyi, vermeyene bağışlamayı ve kötülük edene iyilikle karşılık vermeyi emrederken; bayramlarda kucaklaşmanın, küslerin barışmasının manevi bir yükümlülük olduğu daha iyi görülecektir. Bayramın, kardeşlik ve dayanışma duygularımızı geliştirmesi, ülkemize ve bölgemize huzur ve barış getirmesini temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nın barışa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olmasını diliyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere, tüm halkımızın ve İslam Âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.

 

KAYA’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI


Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Kurban Bayramı’nın tüm insanlığın yaralarının sarılmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda; tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak Kurban Bayramı’nın tüm insanlığın yaralarının sarılmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Bayramların sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı günler olduğunu hatırlatan Başkan Kaya; bu günde kesilecek olan kurbanın Allah için maddi fedakarlık yaparak, Allah’a yaklaşmak gayesini taşıyan ve Allah'a teslimiyetin doruğunda gerçekleşen bir ibadet olduğunu ifade etti.

Başkan Kaya; yayınladığı mesajda dayanışmayı ve yardımlaşmayı güçlendiren, birlik ve beraberliğin sürdürülmesine katkıda bulunan, insanları sıkıntı ve kaygılardan uzaklaştırarak ortak duygularda buluşturan bayramların, mutluluk ve coşku kaynağı olduğunu belirtti. Bayramda kaybolan ümitlerin yeşerdiğini, , kırık kalplerin onarıldığını, dargınların barıştığını hatırlatan Başkan Kaya; “Bu düşüncelerle bütün Şanlıurfalı vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tekrar tebrik ediyor, huzur ve mutluluk dolu  bir bayram geçirmenizi Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

 

 

TURHAN SULHAN’DAN BAYRAM MESAJI


Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan SULHAN mesajında; “Sağlıklı toplum sağlıklı bireylerden oluşur. Sağlıklı toplumu meydana getiren unsurlardan biri de milli birlik ve beraberlik ruhudur. Bayramlar milli birlik ve beraberlik ruhunu oluşturan sevgi, saygı, hoşgörü, paylaşım duygularının doruğa ulaştığı, küskünlüklerin, kırgınlıkların sona erdiği, büyüklerin, akrabaların, hastaların ziyaret edildiği, yoksul ve muhtaçların hatırlandığı müstesna günlerdir.

Halkımızın bayramı huzurlu ve sağlıklı bir ortamda geçirebilmeleri için bayram süresince fedakârca çalışan başta sağlık personelimiz olmak üzere bütün çalışanların ve şifa bekleyen tüm hastalarımızın bayramlarını tebrik ediyor, sağlıklı nice bayramlara kavuşmalarını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle  halkımızın ve tüm sağlık çalışanlarının Kurban Bayramını Kutlar, aileleri ve yakınları ile sevgi dolu, huzurlu nice bayramlar geçirmelerini temenni ederim.

 

İBRAHİM HALİL BAYSAL’DAN BAYRAM MESAJI


“Yakınlaşma, yakın durma ve yakınlaştırma” anlamına gelen kurban bayramının; milletimize ve islam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Kurban bayramında kurban edilen kanın bütün islam coğrafyasında akıtılan insan kanının önüne geçmesini temenni ediyoruz. Bozulmak istenilen birliğimizin, beraberliğimizin yeniden tesis edilmesi, gönüller arasında sevginin, muhabbetin ve kardeşliğin samimi bir şekilde makes bulmasına vesile olmasını diliyoruz. Ülkemizde bulunan bütün kesimlerin eteklerinde ve bilinç altlarında fitne, fesat ve ötekileştirme adına bulunan kötü hasletlerin, düşünce ve duyguların yerini sevgiye, kardeşliğe ve beraberliğe bırakmasını niyaz ediyoruz.

 

İBRAHİM TORU’DAN BAYRAMI MESAJI


İbrahim Toru, Kurban Bayramı'nın birlik ve beraberlik duygusunun pekiştiği önemli dini günlerden birisi olduğunu belirterek, "Sadece bayramlarda değil, yılın her gününü birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeliyiz

Toru, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:" ‘Bayramlar küskünlüklerin, kırgınlıkların son bulduğu günlerdir. Bayram günlerinde akrabalık bağlarımız kuvvetlenmekte, komşuluk ilişkilerimiz yenilenmekte ve toplumsal hayatımız canlılık kazanmaktadır. Birlik, beraberlik, sevgi, dayanışma ve kaynaşma hislerimiz bugünlerde en yoğun bir biçimde yaşanmaktadır. Sadece bayramlarda değil, yılın her gününü birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeliyiz. Bu mübarek Kurban Bayramı'nda da birbirimize daha bir candan sarılalım, birbirimizin yaralarını saralım, birbirimizin imdadına koşalım, sevinçte de kederde de bir olduğumuzu gösterelim. Bu anlamda yollarınızı gözleyen sizleri büyük bir heyecanla bekleyen büyüklerimizi ziyaret edelim, onları unutmayalım. Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı en kalbi dileklerimle kutluyor, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

 

ŞİMŞEK’TEN BAYRAM MESAJI


Şanlıurfaspor kulübü başkanı Fethi Şimşek kurban bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şimşek, “Hayır kapılarının sonuna kadar açık, kaza ve belaların bertaraf olduğu bayramın yaşadığımız tüm sorunları alıp götürmesi dileğiyle. Kurban bayramınız kutlu olsun” dedi.

Öte yandan, Şanlıurfaspor kulübünde bayramlaşma, bayramın 1. günü (Salı) Şanlıurfaspor tesislerinde saat 16.00'de yapılacak.

 

ELGÜN'ÜN KURBAN BAYRAMI MESAJI


Ak Parti Eyyübiye ilçe başkanı Süleyman Elgün, Kurban bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Elgün, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

''Yardımlaşma ve dayanışma duygularını yoğun bir şekilde yaşandığı bu önemli günlerde gelenek ve görenekleri kuşaktan kuşağa aktarmanın yanı sıra bayram sevinçlerinin toplumumun her kesimi ile ortak yaşanması gerektiğini belirten Elgün " İnsanların birbirine, kaynaşması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması için bayramı fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfalı ve Eyyübiyeli hemşerilerimin, milletimin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, tüm vatandaşlarımızın huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini temenni ediyorum. " dedi

AK Parti olarak geleneksel bayramlaşma programlarını Kurban Bayramının 3. Günü gerçekleştireceklerini belirten AK Parti Eyyübiye İlçe başkanı Süleyman Elgün, Ak Parti İlçe Teşkilatının Bayramlaşma programı Bayramın 3. Günü (17 Ekim Perşembe) günü saat: 12:00’de Bakanlarımız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Milletvekillerimiz, Teşkilat üyelerimiz ve halkımızın katılımı ile Hacı Bekir Sofrasında icra edeceğiz. AK Parti ailesi olarak bütün Şanlıurfalıları bayramlaşma programımıza bekliyoruz” dedi.

 

MUSTAFA GÜVEN CENGİZ’DEN BAYRAM MESAJI


Mübarek Kurban Bayramının, ülkemize milletimize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile getirmesini diler, başta Şanlıurfa Kent Tiyatrosu Personeli olmak üzere tüm hemşerilerimizin Bayramını en içten dileklerimle tebrik ederim.

Ş.Urfa Kent Tiyatrosu

Genel Sanat Yönetmeni

Mustafa Güven CENGİZ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.