banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfa KCK Davasında 2 Tahliye

PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK/TM’nin Şanlıurfa yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla tutuklu yargılanan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ında aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu 28 sanık hakkında açılan davaya devam edildi.

 

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, aralarında milletvekili seçilen İbrahim Ayhan’ın bulunduğu tutuklu 6 sanık ile 1 tutuksuz sanık katıldı.

 

Duruşmada, sanıklara dosyalarında yer alan belge ve tutanaklar soruldu. Sanıkların Kürtçe savunma yapma talebini reddeden mahkeme, tutanaklara, "Mahkemenin anlamadığı Kürtçe olduğu tahmin edilen bir dil ile beyanda bulundukları görüldü" diye yazdı. Tutuklu sanık Aynur Özak Şahin ise, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.

 

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Aynur Özak Şahin ve Fatime Silgir’in tahliye edilmesine karar verdi. Diğer tutuklu sanıklar İbrahim Ayhan, Azize Yağız, Adle Fidan ve Mikail Gözek’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

hurriyet.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.