banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Şanlıurfa İtfaiyesi uydudan takip ediliyor

Türkiye’de en iyi Afet Koruma Merkezlerinden biri olan Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, taktir topluyor. Onlarla kimi zaman bir yangında kimi zaman, bir trafik kazasında kimi zaman da sel ve su baskınlarında karşılaşsak da anız yangılarına müdahale ederken yada bir hayvan kurtarma operasyonunda görsek de işlerin aslında ne kadar zor ve güç olduğunu herkes biliyor.

 

En son Şanlıurfa’nın Karaköprü Beldesinde bir benzin istasyonunda çıkan yangında büyük bir facianın yaşanmasını önleyen Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, hayvan kurtarma operasyonlarıyla da hayvan severlerin taktirini alıyor. Bu çerçevede Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Kemerli köyü'nde tahliye kanalında sıkışan köpeği kurtarmak için yoğun çaba harcayan Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün bu çabası Barınak Gönülleri Derneğinden taktir gördü.

 

Barınak Gönülleri Derneği Şanlıurfa belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne gönderdiği Teşekkür Belgesinde “İnsanların yanında, diğer canlıların da yaşam hakkı için canla başla çalışan Şanlıurfa Belediyesinin Kahraman İtfaiye Personeline En içten Teşekkürlerimizle” ifadelerine yer verdi.

 

Yılın Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında daha çok anız yangınlarıyla mücadele ettiklerini dile getiren Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurahman Ayıldağ, Kasım ayında Pamuk yangınlarıyla Aralık ayında ise baca temizlenmemesinden dolayı da bina yangınlarıyla mücadele ettiklerini dile getirdi. Bu yaz sezonunda yalnızca bin civarında anız yangınıyla mücadele ettiklerini aktaran Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurahman Ayıldağ, geçmiş yıllarda oduncular sitesinde çıkan yangınında da büyük başarı sağladıklarını ifade etti.”Bu yangın başka bir şehrin oduncular sitesinde çıktığında çok sayıda dükkanın yandığına şahit oluyoruz” diyen Ayıldağ, ancak Şanlıurfa’da 130 dükkanın bulunduğu oduncular sitesindeki iki ayrı yangında yalnızca 3 dükkanın yandığını söyledi.Gösterdikleri büyük gayretler sayesinde yangının başka iş yerlerine sıçramasını önlediklerini hatırlatan Ayıldağ, SSK kavşağında ve Mardin yollunda çıkan akaryakıt tankeri yangınlarının yapılan otaban, köprülü kavşaklarla azaldığını ifade etti.Çalışma alanlarının ve sınırlarının çok geniş olduğunu vurgulayan Ayıldağ, buna rağmen çalışmalarında önemli oranda başarılı olduklarını anlattı.

 

İTFAİYE ARAÇLARINI UYDUDAN TAKİP EDEREK YÖNLENDİRİYOR

Evren Sanayi ve Eyyüp Peygamberde iki şubelerinin bulunduğunu anlatan Ayıldağ, 92 personel,6 yangın söndürme,2 kurtarma aracı,2 merdiven,1 tane tam donanımlı itfaiye aracı ve 1 su nakil aracı ile ile gece gündüz, bayramlar da dahil çalıştıklarının ise uydudan takip edilerek yönlendirildiğini sözlerine ekledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.